Nissan: LEAF MY21 με ήχο «Canto»

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 17:33
UPD:17:34
A- A A+

Το LEAF MY21 θα είναι εξοπλισμένο με ένα νέο σύστημα προειδοποίησης ακουστικών σημάτων οχήματος (AVAS) της Nissan, με την ονομασία «Canto». Πλήρως συμβατό με τους νέους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, το AVAS έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μεταδίδει τεχνητά προσομοιωμένους ήχους οδήγησης, προειδοποιώντας τους χρήστες του δρόμου για την παρουσία ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος.

Ως πρωτοπόρος στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan ενσωμάτωσε μια μορφή ήχου ειδοποίησης από το Nissan LEAF πρώτης γενιάς, για να διασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες του δρόμου αντιλαμβάνονται τη διέλευση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Το 2017, κατά την τοποθέτησή του στην ομάδα της Nissan Global στην Ιαπωνία, ο Marco Fioravanti, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Σχεδιασμού Προϊόντων στην Nissan AMIEO, είχε τη μοναδική ευκαιρία να προωθήσει τη δημιουργία αυτού που θα μπορούσε να γίνει το σήμα κατατεθέν της μάρκας για όλα τα Nissan EVs. Ξεκινώντας τη διαδικασία ανάπτυξης του «Canto», ο Marco και η ομάδα του εξασφάλισαν ότι η ικανοποίηση και η ασφάλεια των πελατών βρίσκονται στο επίκεντρο της σύνθεσης  αυτού του μοναδικού χαρακτηριστικού.

Το LEAF MY21 προσφέρει, σύμφωνα με την εταιρία, το τέλειο μείγμα έξυπνης οδήγησης, συνδεσιμότητας και βιώσιμης κινητικότητας εξοπλισμένο με  In-Car Wi-Fi, Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και με τα Intelligent Blind Spot Intervention (IBSI) και Intelligent Rear View Mirror (IRVM) ως στάνταρ, για μια συναρπαστική  και χωρίς στρες εμπειρία πίσω από το τιμόνι.

Οι ηλεκτροκινητήρες χαρακτηρίζονται για τις μηδενικές εκπομπές τους, όχι μόνο όσον αφορά το CO2, αλλά και για την ανύπαρκτη ηχορύπανση, λόγω του ότι είναι σχεδόν αθόρυβοι σε σχέση με τους  κινητήρες καύσης. Για να μεγιστοποιήσει την ευαισθητοποίηση για όλους τους χρήστες του δρόμου, η Nissan συνεργάστηκε με μια ελίτ σχεδιαστών ήχου για να δημιουργήσει τον ήχο «Canto», την εξατομικευμένη ηχητική ταυτότητα της εταιρείας για ηλεκτρικά οχήματα.

Το «Canto» δημιουργήθηκε από σχεδιαστές ήχου και μηχανικούς στην Nissan Ιαπωνίας, ειδικά προσαρμοσμένο για την Ευρώπη στο Nissan Technical Center Europe, χρησιμοποιώντας ένα φάσμα ηχητικών παλετών. Ο ήχος έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζει την ποικιλία των τόνων, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει, επιβραδύνει ή κάνει αναστροφή.

Ενεργοποιούμενο αυτόματα όταν το όχημα κινείται με ταχύτητες έως και 30 χλμ/ώρα, το "Canto" συμπληρώνει προσεκτικά το περιβάλλον του και είναι καθαρά ακουστικό, χωρίς να είναι ανησυχητικό για τους πεζούς, τους κατοίκους και τους επιβάτες.

Οι ήχοι «Canto» στο Nissan LEAF έχουν σχεδιαστεί και βελτιστοποιηθεί εξειδικευμένα με γνώμονα τον Ευρωπαίο οδηγό. Από την εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι ακούνε και επεξεργάζονται τα ηχητικά κύματα, μέχρι τη διασφάλιση ότι η σύνθεση είναι ευδιάκριτη σε πόλεις και δρόμους, αυτή η ειδική έκδοση του «Canto» θα είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο ηχητικό τοπίο των ευρωπαϊκών δρόμων.

"Μετά την κατασκευή του ήχου "Canto", τον εγκαταστήσαμε στο LEAF MY21 για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε υποκειμενικές και αντικειμενικές αξιολογήσεις, που  ανταποκρίνονται καλύτερα στις προσδοκίες του Ευρωπαίου αγοραστή", σημείωσε ο Paul Speed-Andrews, Διευθυντής σε θέματα Ανάπτυξης Θορύβου και Δονήσεων στο Τεχνικό Κέντρο της Nissan Europe. "Ήταν σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν ήχο που όχι μόνο θα ευθυγραμμίζεται με τους νέους κανονισμούς, αλλά και θα ταιριάζει με την εικόνα της Nissan. Ήμασταν πάντα πρωτοπόροι στην ασφάλεια και την καινοτομία και είναι υπέροχο να γνωρίζουμε ότι βοηθάμε στη διαμόρφωση του μέλλοντος της ηλεκτροκίνησης", συνέχισε ο Paul.

H  ιστορία του «Canto» και η προσαρμογή του στην Ευρώπη, παρουσιάζονται μέσα από το βίντεο «Soundscaping European Streets» στο https://youtu.be/c0qGRUmhtY4

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του EV36Zero, του εμβληματικού κόμβου ηλεκτρικών οχημάτων (EV) 1 δισεκατομμυρίου λιρών και του πρώτου παγκοσμίως οικοσυστήματος παραγωγής EVs, η Nissan συνεχίζει να επιταχύνει τις προσπάθειές της στην Ευρώπη για επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή