Με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ζν. Κριβοκάπιτς συναντήθηκε η ΠτΔ

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 11:55
UPD:11:59
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Με τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, που βρίσκεται  στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στο 6ο Οικονομικό Forum των Δελφών, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Κατά την συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας και οι προσπάθειες αναζωογόνησης των οικονομιών στην μετά COVID εποχή, καθώς  και για τις δυνατότητες ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Η κυρία  Σακελλαροπούλου επεσήμανε στον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου ότι η Ελλάδα είναι σταθερά προσανατολισμένη, ήδη από τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης του 2003, στη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Τόνισε ότι είναι  η μόνη επιλογή που μπορεί να διασφαλίσει στις χώρες της περιοχής πολιτική σταθερότητα, οικονομική ανάπτυξη και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Ωστόσο για   την ένταξή τους, στην ΕΕ, είναι απαραίτητη η τήρηση  των κριτηρίων που ισχύουν για όλες τις υποψήφιες χώρες.

Ο  κ. Κριβοκάπιτς ευχαρίστησε την  Ελληνίδα Πρόεδρο για τη στήριξη της χώρας μας στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου και επανέλαβε την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να εργαστεί για την διεύρυνση  των διμερών σχέσεων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή