Μ. Μπούριτς: Διαβατήριο εμβολιασμού με σεβασμό στο δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 20:30
UPD:20:31
A- A A+

Την ανάγκη οι αποφάσεις των κυβερνήσεων για το διαβατήριο εμβολιασμού να είναι συνεπείς με το δίκαιο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προέταξε η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε νωρίτερα σήμερα στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Οι πολίτες πρέπει να είναι ελεύθεροι και ενημερωμένοι,» τόνισε η γενική γραμματέας, προσθέτοντας ότι η οποιαδήποτε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν μπορεί να ξεφεύγει από τον δημοκρατικό έλεγχο. Παράλληλα, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει στις παρούσες συνθήκες να λάβουν υπόψη τους θέματα ανταγωνισμού και διαφόρων αντιξοοτήτων στην εμβολιαστική τους στρατηγική.

Η κυρία Μπούριτς  χαρακτήρισε την παρούσα υγειονομική κρίση ως ένα κινούμενο στόχο που δημιουργεί συνεχώς καινούργια ερωτήματα. Η Αναπτυξιακή μας Τράπεζα, για παράδειγμα, έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση πρωτοβουλιών ώστε να περιοριστούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, ανέφερε.

Επίσης, αναφέρθηκε στην κοινωνική διάσταση της υγειονομικής κρίσης, η οποία κατέστησε αναγκαία τη βελτίωση του ευρωπαϊκού χάρτη κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η αμεσότερη υλοποίηση και αποτελεσματικότητα, αλλά και ένας πρωτοποριακός τρόπος σκέψης, είναι πλέον τα νέα ζητούμενα της ευρωπαϊκής προσέγγισης στα κοινωνικά δικαιώματα, κατέληξε η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

  • Το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαΐου.
  • Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) παρατίθεται το πρόγραμμα του Φόρουμ, καθώς και οι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή