Στην αποφοίτηση των πρώτων χειριστών ελικοπτέρων NH-90 TTH της νέας ΜΑΕΕ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 11:39
UPD:11:40
geetha.mil.gr
A- A A+

Τα πτυχία στους αποφοίτους της 1ης εκπαιδευτικής σειράς του Σχολείου Μετεκπαίδευσης Χειριστών ελικοπτέρων NH-90 TTH, επέδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε ειδική τελετή, τη Δευτέρα, στο στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΒ) ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ».

Πρόκειται για δύο χειριστές του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), έναν χειριστή του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) κι έναν χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), οι οποίοι θα αποτελέσουν τον πυρήνα της Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΑΕΕ) που συγκροτείται «για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων», όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, με σκοπό την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Στρατεύματος ως προς την εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.

Η ΜΑΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο της συγκρότησης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, η οποία πλέον θα διαθέτει οργανικό αεροπορικό πυλώνα επαυξάνοντας κατακόρυφα τη δυνατότητά της για αποτελεσματική σχεδίαση και διεξαγωγή ειδικών αποστολών, σύμφωνα με τα σύγχρονα συμμαχικά και διεθνή πρότυπα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών εγκατάστασης της ΜΑΕΕ στο αεροδρόμιο Μεγάρων.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ), υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, κι ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣ), υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ), επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκε για το πτητικό έργο, την εκπαίδευση του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού, καθώς και για τη συντήρηση των μέσων της Αεροπορίας Στρατού που εδρεύουν στο αεροδρόμιο. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τα υπόστεγα συντήρησης των ελικοπτέρων CH-47D, NH90, UH-1H και των αεροσκαφών C - 12, τον προσομοιωτή πτήσεων UH-1H, ο οποίος έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά από το Τεχνικό Σώμα του Στρατού Ξηράς, συνομίλησε με το προσωπικό και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να διατηρηθεί η πτητική ικανότητα και διαθεσιμότητα προσωπικού και μέσων, ώστε το Συγκρότημα να ανταποκρίνεται στις επιχειρησιακές και κοινωνικού χαρακτήρα αποστολές που του ανατίθενται σε καθημερινή βάση και τις οποίες φέρει σε πέρας με αυταπάρνηση, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευε ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ (ΓΕΣ/ΔΑΣ) υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

«Η νέα εποχή έρχεται για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων: Μονάδα Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων. Οι πρώτοι πιλότοι αποφοίτησαν. ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ- ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ. Η Διακλαδικότητα στο προσκήνιο» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με την ευκαιρία της τελετής αποφοίτησης των πρώτων χειριστών ελικοπτέρων NH-90 TTH της συγκροτούμενης Μονάδας Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή