Βρετανία: Συνέντευξη Τύπου του Τζόνσον το απόγευμα

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 13:36
UPD:13:38
REUTERS/POOL
A- A A+

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα στις 17.00 (τοπική ώρα) ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, την ώρα που η Βρετανία εισέρχεται σε τρίτο καθολικό απαγορευτικό, προκειμένου να αναχαιτιστεί η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε το νέο καθολικό απαγορευτικό αργά χθες, λέγοντας ότι η εξαιρετικά μεταδοτική νέα παραλλαγή του κορωνοϊύ που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα και κινδύνευε να συντρίψει την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) εντός 21 ημερών.

Μόνο στην Αγγλία, περίπου 27.000 άτομα βρίσκονται στο νοσοκομείο με COVID, ποσοστό 40% υψηλότερο από ό,τι κατά την πρώτη κορύφωση των λοιμώξεων τον Απρίλιο.

«Με το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να βρίσκεται υπό δραστικά μέτρα, είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα μαζί για να θέσουμε υπό έλεγχο αυτήν την μετάλλαξη. Πρέπει λοιπόν να εισέλθουμε σε ένα πανεθνικό lockdown, το οποίο είναι αρκετά σκληρό για να συγκρατήσει αυτήν την μετάλλαξη. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση σας δίνει εντολή για άλλη μια φορά να μείνετε στο σπίτι» δήλωσε ο Τζόνσον στο χθεσινό του διάγγελμα.

Καθώς η Βρετανία καταγράφει τον έκτο υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως και τα κρούσματα ημερησίως σημειώνουν νέα υψηλά ρεκόρ, οι επικεφαλής ιατροί αξιωματούχοι της χώρας προειδοποιούν ότι η εξάπλωση της Covid-19 μπορεί να κατακλύσει τμήματα του συστήματος υγείας μέσα στις επόμενες 21 ημέρες.

Η αύξηση των μολύνσεων οφείλεται στη νέα παραλλαγή του ιού, σημειώνουν αξιωματούχοι και ενώ αναγνωρίζουν ότι η πανδημία εξαπλώνεται πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, αλλά  «υπάρχει φως του τούνελ», το οποίο δεν είναι άλλο από τους εμβολιασμούς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή