Ν. Ηλιόπουλος: Με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, μια ολόκληρη γενιά βγήκε στο δρόμο

Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 17:19
UPD:17:21
ANDREA BONETTI
A- A A+

Για κρεσέντο αυταρχισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για «πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας» στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο του δολοφονηθέντος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89», υπογράμμισε ότι «Η ελληνική αστυνομία από το πρωί δεν επιτρέπει ούτε σε πολίτες, ατομικά, να προσεγγίσουν το χώρο για να αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο του Αλέξανδρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ανάρτηση του Γιώργου Θαλάσση, ο οποίος ήταν γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο ίδιος κατέβηκε να αφήσει τρία ρόδια και εμποδίστηκε από την αστυνομία», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

«Είναι τραγική ειρωνεία», σημείωσε, «ότι την ίδια στιγμή που ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ανίκανος να συλλάβει τους καταδικασθέντες φυγάδες της Χρυσής Αυγής, την ίδια στιγμή η αστυνομία προσάγει σήμερα και δύο εκ των συνηγόρων των θυμάτων της νεοναζιστικής οργάνωσης, τον κ. Καμπαγιάννη και τον κ. Παπαδάκη, που απλά προσπάθησαν και αυτοί να προσεγγίσουν το σημείο».

«Δεν μπορούμε να ξεχνάμε το Δεκέμβρη του 2008», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Με αφορμή τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, μια ολόκληρη γενιά βγήκε στο δρόμο. Ο Δεκέμβρης ήταν ένα προμήνυμα της κρίσης που ερχόταν. Τότε μιλούσαμε για τη γενιά των 700 ευρώ. Σήμερα μιλάμε για μια χώρα της αναστολής εργασίας και των 534 ευρώ», επισήμανε.

«Η κυβέρνηση, όμως, τώρα βάζει σε αναστολή και την ίδια τη Δημοκρατία», πρόσθεσε, επικρίνοντας την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει ξανά τις συναθροίσεις. «Σήμερα δεν είχαν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις. Το μόνο κάλεσμα ήταν σε πολίτες να επισκεφθούν ατομικά, με όλα τα μέσα προστασίας, το μνημείο και να αφήσουν ένα λουλούδι», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ο αυταρχισμός είναι επιλογή της κυβέρνησης, είναι επιλογή της να κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο για άλλη μια φορά», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή