Έκκληση του Ερυθρού Σταυρού για συγκέντρωση 1,3 εκ. δολ. για τους πληγέντες στο Περού

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2007 15:02
EPA/CARLOS LEZAMA

A- A A+

Έκκληση για συγκέντρωση 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων για τους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού των 7,9 ρίχτερ στο Περού, με 437 νεκρούς και 829 τραυματίες, απευθύνει ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

Το ποσό αυτό θα διατεθεί στις επιχειρήσεις του περουβιανού Ερυθρού Σταυρού και θα επιτρέψει κυρίως την αγορά κουβερτών, σκηνών, πρόχειρων καταλυμάτων, ρούχων και στρωμάτων για περίπου 20.000 πληγέντες από το σεισμό, διευκρινίζει η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.

«Οι επιζήσαντες χρειάζονται κυρίως στέγη: τώρα είναι χειμώνας στο Περού και οι άνθρωποι πρέπει να προστατευτούν από το κρύο. Χρειάζονται επίσης πόσιμο νερό», εξήγησε ο Πίτερ Ρις, υπεύθυνος της Ομοσπονδίας, η οποία εδρεύει στη Γενεύη.

«Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν επίσης στη χρηματοδότηση υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης, ώστε οι επιζώντες να ξεπεράσουν το τραύμα που έχουν υποστεί από την καταστροφή» πρόσθεσε.

Ο Ερυθρός Σταυρός κινητοποίησε όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων εθελοντών, μεταξύ των οποίων γιατροί και τραυματιοφορείς νοσοκομειακών αυτοκινήτων, εστάλησαν στην πόλη Πίσκο και στις αγροτικές ζώνες της Ίκα, νότια της Λίμα, στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό.

Από το σεισμό καταστράφηκαν περίπου 16.700 κατοικίες, κυρίως στις παραλιακές πόλεις του νοτίου τμήματος της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή