Χρυσή Αυγή: Μεγαλύτερες ποινές ζητούν τα θύματα

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 14:04
UPD:14:11
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Στον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών μετέβησαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα και των Αιγύπτιων αλιεργατών. Κατέθεσαν αίτημα για έφεση κατά της απόφασης, καθώς θεωρούν ότι έχουν επιβληθεί χαμηλές ποινές.

Ειδικότερα, στην υπόθεση Φύσσα ζητούνται μεγαλύτερες ποινές για τους συνεργούς της δολοφονίας, οι οποίοι καταδικάστηκαν από 7 έως 10 έτη κάθειρξη.

Από την πλευρά τους, οι Αιγύπτιοι ψαράδες θεωρούν ότι η ποινή των 7 χρόνων που επιβλήθηκε σε τέσσερις καταδικασθέντες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ένταξη σε έγκληματικη οργανωση, καθώς και των 10 χρόνων που επιβλήθηκαν στον πυρηνάρχη Περάματος είναι χαμηλές.

Την ίδια ώρα, αίτημα να επανέλθει η αρχική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, που μετέτρεψε το δικαστήριο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατέθεσαν οι συνήγοροι για την επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ. 

Έφεση κατέθεσε ο Παππάς

Στο μεταξύ, έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και 6 μηνών κατέθεσε μέσω του συνηγόρου του ο φυγόποινος Χρηστος Παππάς.

Όπως δήλωσε ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης, «ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι μαζί με άλλες εφέσεις ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο. Εξακολουθώ να αγνοώ πού είναι ο εντολέας μου».

Ερωτηθείς αν ο Χρ. Παππάς προτίθεται να παραδοθεί σύντομα, απάντησε ότι «όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν, αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή