Ηνωμένο Βασίλειο - Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από επτά δημοφιλή ελληνικά νησιά

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020 20:08
UPD:20:14
REUTERS/Simon Dawson
A- A A+

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από επτά ελληνικά νησιά θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες από τις τέσσερις το ξημέρωμα της προσεχούς Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, δήλωσε τη Δευτέρα  ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σάαπς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του ΒΒC τα ελληνικά νησιά που επηρεάζονται από τη νέα ταξιδιωτική οδηγία για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία τις τελευταίες ημέρες καταγράδει τα υψηλότερα ημερήσια νέα περιστατικά κρουσμάτων από τα τέλη του περασμένου Μαΐου είναι η Κρήτη, η Λέσβος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Σέριφος, η Τήνος και η Ζάκυνθος

Ο κ. Shapps είπε ότι τα «βελτιωμένα δεδομένα» επέτρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο να εντοπίσει τον κίνδυνο στα νησιά, παρέχοντας ευελιξία να τα προσθέσει ή να τα αφαιρέσει καθώς αλλάζουν τα ποσοστά μόλυνσης.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ουαλία από έξι ελληνικά νησιά πρέπει να έχουν ήδη καραντίνα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Σκωτίας επέβαλε περιορισμούς στους ταξιδιώτες οι οποίοι φθάνουν στο Εδιμβούργο, προερχόμενη από την Ελλάδα.

Αντίθετα, η Βόρεια Ιρλανδία εξακολουθεί να διατηρεί την Ελλάδα στον κατάλογο των χωρών που εξαιρούνται από την καραντίνα.

Μιλώντας σε βουλευτές των Κοινοτήτων, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών είπε ότι : «Μέσω της χρήσης βελτιωμένων δεδομένων θα είμαστε πλέον σε θέση να εντοπίσουμε τον κίνδυνο σε μερικά από τα πιο δημοφιλή νησιά, παρέχοντας αυξημένη ευελιξία για την προσθήκη ή την αφαίρεσή τους - διακριτές από την ηπειρωτική χώρα - ως τα ποσοστά μόλυνσης αλλάζουν. Αυτή η εξέλιξη θα συμβάλει στην ενίσχυση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ θα συνεχίσει να διατηρεί τη μέγιστη προστασία στη δημόσια υγεία, διατηρώντας το ταξιδιωτικό κοινό ασφαλές.».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το bbc.co.uk

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή