Η οπτική του φιλόδοξου φωτογράφου

Οι φωτογραφίες που βραβεύθηκαν στον διαγωνισμό φωτογραφίας IPPAWARDS
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 21:30

«Free from the Past» (shot on the iPhone X) 

A- A A+

Ο μισός κόσμος κυκλοφορεί σήμερα με ένα έξυπνο κινητό στην τσέπη του. Εξοπλισμένα με κάμερες αξιώσεων, κάποια από αυτά τα κινητά δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να συμπεριφερθούν ως φωτογράφοι.

«Beach Chair» (shot on the iPhone 6) 

Απαθανατίζουν σχεδόν τα πάντα. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας είναι καλός φωτογράφος. Αλλά ορισμένοι ενίοτε κάνουν επαγγελματίες φωτογράφους να σκάσουν από ζήλια.

Μια τέτοια περίπτωση είναι φωτογραφίες που βραβεύθηκαν στον τελευταίο διαγωνισμό φωτογραφίας IPPAWARDS. Πρόκειται για τον διαγωνισμό iPhone Photography Awards, τον πρώτο και με τη μεγαλύτερη διαδρομή διαγωνισμό φωτογραφιών με iPhone.

«The Empty Quarter» 

Πολλές από τις βραβευμένες φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν με τελευταία μοντέλα - μία που κέρδισε βραβείο τραβήχτηκε με iPhone 4 -, πράγμα το οποίο αποδεικνύει ότι αυτό που κυρίως μετρά είναι η οπτική του φιλόδοξου φωτογράφου, το κάδρο.

«Ιπτάμενα αγόρια»  

Το Μεγάλο Βραβείο και ο τίτλος του Φωτογράφου της Χρονιάς πήγε στην Dimpy Bhalotia, φωτογράφο δρόμου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η φωτογραφία της, με λεζάντα «Ιπτάμενα αγόρια», αιχμαλωτίζει τρία αγοράκια στον αέρα καθώς πηδούν στον Γάγγη, στην πόλη Βαρανάσι.

«Μαλλί της γριάς» 

Η Αμερικανή Ekaterina Varzar πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Παιδιά» με φωτογραφία που τράβηξε (με iPhone 6) στο πάρκο Βοροντσόφσκι της Μόσχας και στην οποία έδωσε λεζάντα «Μαλλί της γριάς».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή