Χειρισμός drones μέσω χειρονομιών

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 14:49
UPD:14:58
csail.mit.edu/Joseph DelPreto
A- A A+

Τη δυνατότητα χειρισμού drones μέσω χειρονομιών επιτρέπει ένα σύστημα που ανέπτυξαν επιστήμονες του CSAIL του ΜΙΤ, που «διαβάζει» τα σήματα των μυών του χειριστή.

Το Conduct-A-Bot χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αισθητήρων EMG (ηλεκτρομυογράφημα) και αισθητήρων κίνησης, που φοριούνται στον δικέφαλο, τον τρικέφαλο και τον πήχυ του δεξιού χεριού του χρήστη. Όπως αναφέρει το New Atlas, οι αισθητήρες εντοπίζουν τη μυϊκή δραστηριότητα και την κίηνση του χεριού, αποστέλλοντας τα δεδομένα αυτά σε έναν μικροεπεξεργαστή. Εκεί, αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές κινήσεις του χεριού, η κάθε μία εκ των οποίων αντιστοιχεί σε διαφορετική εντολή. Οι εντολές αυτές στη συνέχεια μεταδίδονται στο drone (ένα quadcopter Parrot Bebop 2) που ανταποκρίνεται αντίστοιχα.

MITCSAIL

Το σύστημα είναι σε θέση να αναγνωρίζει 8 προκαθορισμένες χειρονομέις πλοήγησης, χωρίς να απαιτείται offline ρύθμιση ή δεδομένα «εκπαίδευσης»: Ένας νέος χρήστης μπορεί απλά να φορέσει τους αισθητήρες και να αρχίσει να κάνει τις χειρονομίες για να ελέγξει το drone.

Σκοπός, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι να αρχίσει να συρρικνώνεται το «φράγμα» που χαρακτηρίζει την αλληλεπίδραση απλών χρηστών με τα ρομπότ, δημιουργώντας ένα επεκτάσιμο «λεξιλόγιο» για την επικοινωνία με έναν ρομποτικό βοηθό ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με πιο «φυσικό» τρόπο.

 

Προτεινόμενα για εσάς