Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης

Συνάντηση του με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 11:24
UPD:12:30
INTIME NEWS/ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Αισιόδοξος για τις προοπτικές που ανοίγονται με τη νέα ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ατζέντας αυτή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κροατία.

Ο κ. Πλένκοβιτς υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείο του στο Ζάγκρεμπ και είχαν 40λεπτη συνομιλία. Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, η συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στην ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, το πολυετές ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο, τις επιπτώσεις του Brexit αλλά και τους τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας - Κροατίας. «Είναι ευκαιρία να τεθεί μια νέα φιλόδοξη ατζέντα και για τις δύο χώρες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «ο λαϊκισμός σε όλη την Ευρώπη μπορεί να ηττηθεί, όχι με την αντιγραφή της τακτικής των λαϊκιστών αλλά αντίθετα εστιάζοντας σε ουσιαστικές και ρεαλιστικές πολιτικές». Σημείωσε στο σημείο αυτό πως η ελληνική κυβέρνηση είναι συνεπής με όσα εξήγγειλε προεκλογικά. 

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία για μια βιώσιμη ανάπτυξη, που -όπως υπογράμμισε- αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Ανέφερε επίσης πως η κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες με τις πολιτικές που υλοποιεί η κυβέρνηση. Τέλος συνεχάρη τον κ. Πλένκοβιτς για την «εξαιρετική διοργάνωση» του συνεδρίου του ΕΛΚ.

Από την πλευρά του, ο Κροάτης πρωθυπουργός εξέφρασε τη βούλησή του για συνέχιση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδος) ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ του συνεδρίου με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στις 11.50 ο Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει την κεντρική ομιλία του στην ολομέλεια του συνεδρίου του ΕΛΚ, κατά την οποία αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή