Βρασνά Θεσσαλονίκης: «Μπλόκο» των κατοίκων στην εγκατάσταση προσφύγων από τη Σάμο

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 08:34
UPD:08:40
George Vitsaras / SOOC/George Vitsaras
A- A A+

Δυναμικά αντέδρασαν οι κάτοικοι των Βρασνών Θεσσαλονίκης και τελικά εμπόδισαν σήμερα τα ξημερώματα την εγκατάσταση σε ξενοδοχεία προσφύγων-μεταναστών που μεταφέρθηκαν στην περιοχή τους από τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr, από νωρίς χθες το απόγευμα περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που μετέφεραν τους αλλοδαπούς.

Τα λεωφορεία, με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, έφτασαν στις 12 τα μεσάνυχτα και παρακάμπτοντας με τη βοήθεια ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα μπλόκα των κατοίκων προσπαθούσαν μέσα από χωματόδρομους να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία.

THESTIVAL GR

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τους αλλοδαπούς, όμως υπό την πίεση των κατοίκων οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να τους δεχθούν.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη αποφασίστηκε, περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα, οι πρόσφυγες-μετανάστες να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή