Εκλογές: Παυλόπουλο-Τσίπρα ενημέρωσε για τη διαδικασία ο ΥΠΕΣ

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 18:22
UPD:18:26
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Για την εκλογική διαδικασία, μετά και τη σημερινή επιτυχή γενική δοκιμή, ενημέρωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης. 

«Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της χώρας ότι το υπουργείο Εσωτερικών με τις υπηρεσίες του είναι πανέτοιμο, κατά κυριολεξία, να οργανώσει στην εντέλεια τις εθνικές εκλογές. Αναμφισβήτητα συνεργάζεται και με άλλα συναρμόδια υπουργεία, αλλά και υπηρεσίες άλλων φορέων, περιφερειών, δήμων, δικαστικών ενώσεων, δικηγορικών συλλόγων, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οργανώνουμε διαδικασία εκλογική με ηρεμία, με όση δυνατή ταχύτητα κι αξιοπιστία αυτονόητη, με τη συλλογή και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, χωρίς καθυστέρηση» είπε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο ΥΠΕΣ.

Κατά τον κ. Ρουπακιώτη, «εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό από την ελληνική κοινωνία είναι ότι πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να έρθουν να ψηφίσουν, να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους, τις εκλογικές, τις πολιτικές. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εγγενείς δυσχέρειες, ωστόσο δεν είναι λόγια βροντερά το να λέμε ότι αυτή είναι η ύψιστη στιγμή της δημοκρατίας, έχει ανάγκη το δημοκρατικό μας σύστημα να το στηρίξουμε. Όταν αυτό είναι ενισχυμένο, παράγει και διασφαλίζει δικαιώματα. Όταν είναι αποδυναμωμένο, τα δικαιώματα αμφισβητούνται και καταργούνται».

INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ρουπακιώτης διαπίστωσε πως «υπάρχει μια ανησυχία σε χώρες της Ευρώπης. Σκιάζεται αυτό το όραμα και τείνουν να επικρατήσουν σε κάποιες χώρες ιδέες μακριά από τους θεσμούς μιας δημοκρατικής οργάνωσης της Πολιτείας, ελεύθερης έκφρασης της κοινωνίας, με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας, όπως αυτή έχει ενδυναμωθεί στη διάρκεια εκατονταετιών. Και γι’ αυτόν τον λόγο και η συμμετοχή στις εκλογές των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολύ θα θέλαμε να δώσει ένα δείγμα ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες χώρες, η ελληνική κοινωνία, με την μικρότερη αποχή».

Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος ευχαρίστησε θερμά το στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Εσωτερικών «για τον άψογο τρόπο προετοιμασίας και αυτών των εκλογών». Παράλληλα, τόνισε πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήρθε η ώρα των πολιτών» και πως «κατά μεγάλο μέρος, η ευρωστία της αντιπροσωπευτικής μας Δημοκρατίας εξαρτάται από τη συμμετοχή των πολιτών, κάθε φορά που η συμμετοχή αυτή προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως είναι άλλωστε και αυτή η κορυφαία συμμετοχή στις εκλογές, με βάση τη Δημοκρατική Αρχή. Και ιδίως ως προς τις εκλογές, όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουμε κατά νου τη θεμελιώδη διάταξη του άρθρου 1 παρ. 3 του Συντάγματος, ότι "όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα"».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή