Βρετανία: Ο πρόεδρος της βουλής μένει και κάνει έξαλλους τους σκληρούς του Brexit

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 10:52
UPD:10:55
REUTERS/HANDOUT

Ο Τζον Μπέρκοου δήλωσε στην «Guardian» ότι δεν είναι «λογικό να εγκαταλείψει την έδρα» την στιγμή που η Βουλή βρίσκεται αντιμέτωπη με τόσο σημαντικά θέματα.

A- A A+

Αμετακίνητος στη θέση του, παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για αποχώρησή του, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου δήλωσε ότι σχεδιάζει να παραμείνει στην θέση του. Η απόφασή του αναμένεται να κάνου έξαλλους τους σκληροπυρηνικούς του Brexit που θεωρούν ότι επιδιώκει να παρεμποδίσει το no deal Brexit.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στην «Guardian» ότι δεν είναι «λογικό να εγκαταλείψει την έδρα» την στιγμή που η Βουλή βρίσκεται αντιμέτωπη με τόσο σημαντικά θέματα. Και προειδοποίησε όσους είναι έτοιμοι να μπουν στην κούρσα για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι και αφήνουν ανοιχτό το σενάριο του no deal Brexit, να μην το επιχειρήσουν χωρίς την έγκριση των βουλευτών.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα αποχωρήσω τον Ιούλιο αυτού του έτους», δήλωσε στην «Guardian» ο Τζον Μπέρκοου, έπειτα από ομιλία του στη Ουάσιγκτον. «Πιστεύω ότι τώρα είναι η στιγμή που συμβαίνουν σημαντικά γεγονότα. Υπό τις συνθήκες αυτές, δεν μού φαίνεται λογικό να εγκαταλείψω την έδρα», πρόσθεσε τονίζοντας παράλληλα σαφές μήνυμα ότι «η ιδέα ότι το κοινοβούλιο θα εκδιωχθεί από την κεντρική σκηνή της συζήτησης για το Brexit είναι απλώς αδιανόητη».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή