Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά Αυγενάκη για «σκιές» στις εκλογές

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 12:07
UPD:12:09
shutterstock
A- A A+

Την έντονη αντίδραση της συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προκάλεσε η αναφορά του γραμματέα της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκη περί πληροφοριών για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα, ως αποτύπωση της κυρίαρχης βούλησης των πολιτών, εγγυάται πρωτίστως το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, που στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι δικηγόροι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι δικηγόροι τονίζουν ότι «οι χθεσινές δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Λευτέρη Αυγενάκη, περί διάχυτης πληροφόρησης ότι, κάποιοι είναι αποφασισμένοι να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις προσεχείς εκλογές, στο βαθμό που αμφισβητούν το έργο των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, απέχουν της πραγματικότητας και αφήνουν εκτεθειμένους στην κοινή γνώμη, ως εκ της γενικότητάς τους, δικηγόρους, δικαστές, συμβολαιογράφους και λοιπές κατηγορίες δικαστικών αντιπροσώπων για συμμετοχή ή ανοχή σε τέτοιας υφής παράνομες και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Και ως εκ τούτου, αδικούν όχι μόνο τους δικαστικούς αντιπροσώπους αλλά και τον ίδιο τον εκφραστή τους».

Συνεχίζοντας υπογραμμίζουν τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ανέλαβαν «το ύψιστο αυτό καθήκον να διεξάγουν τις επικείμενες Ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές και μάλιστα σε 39.063 εκλογικά τμήματα ανά την Επικράτεια», τονίζοντας ότι «εγγυώνται την άρτια από άποψη δημοκρατικής νομιμότητας διεξαγωγή τους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι αποτελεί υποχρέωση όλων των θεσμικών πολιτειακών παραγόντων, με τις πράξεις τους αλλά και με τις δηλώσεις τους, να συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή