Μέι: Συνεχίζουμε τη δουλειά για το Brexit

Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 21:29
UPD:23:30
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Ευχαριστημένη δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι για την απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων να καταψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως θέλει να ξεκινήσει άμεσα διαβουλεύσεις με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για ένα εναλλακτικό σχέδιο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Όπως είπε η κ. Μέι θέλει να βρεί τρόπο να προχωρήσει, έχοντας τη στήριξη του συνόλου των βουλευτών, ενώ πρόσθεσε πως χρειάζεται να διατηρήσει και την εμπιστοσύνη του Βρετανικού λαού.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προκειμένου να εκπληρώσουμε τη σοβαρή υπόσχεση που δώσαμε προς τους πολίτες αυτής της χώρας να υλοποιήσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να αποχωρήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε και πρόσθεσε πως έχει την ευθύνη να βρει « έναν τρόπο για να πάμε μπροστά προκειμένου να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη στήριξη του Σώματος».

«Πρέπει να βρούμε λύσεις που είναι διαπραγματεύσιμες και να πετύχουμε επαρκή στήριξη από τη Βουλή των Κοινοτήτων. Όπως έχω πει, θα επιστρέψουμε στη Βουλή τη Δευτέρα για να θέσουμε επί τάπητος μια τροποποιήσιμη πρόταση και να ανακοινώσουμε πώς θα προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Μέι διατηρεί την ηγεσία της χώρας, καθώς, κατά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε εναντίον της ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, έλαβε τη στήριξη 325 βουλευτών, ενώ την καταψήφισαν 306.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή