Καινοτομία και ανάπτυξη από την DHI

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 10:39
UPD:10:50
dhi.gr
A- A A+

Τον Ιούνιο του 2018, ο Κωνσταντίνος Γιώτης βραβεύεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πολυετή προσφορά του στον τομέα της Διάγνωσης, Πρόγνωσης, Πρόληψης και Θεραπείας της Αλωπεκίας και των παθήσεων του τριχωτού. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί επιστέγασμα μια δημιουργικής περιόδου περίπου 5 δεκαετιών, η οποία είναι συνδυασμένη με τη δημιουργία από τον κ. Γιώτη του DHI Global Medical Group που σήμερα αριθμεί 70 κέντρα σε όλο τον κόσμο και είναι ο μεγαλύτερος ιατρικός οργανισμός που ασχολείται αποκλειστικά με τη θεραπεία της τριχόπτωσης.

DHI.GR

Ο Κωνσταντίνος Γιώτης

Η τριχόπτωση μπορεί να παρουσιαστεί σε διαφορετικές μορφές και εξαιτίας πολλών διαφορετικών αίτιων. Η DHI μέσα από συνεργασίες με Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, έχει αναπτύξει το καινοτόμο Σύστημα Διάγνωσης της Τριχόπτωσης DSA που εξασφαλίζει ολοκληρωμένη, εξατομικευμένη και σε βάθος διάγνωση για όλους τους τύπους αλωπεκίας, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες που υποφέρουν από τριχόπτωση.

Το Διαγνωστικό Σύστημα της DHI περιλαμβάνει μια σειρά από καινοτόμα  τεστ που έχουν αναπτυχθεί μετά από χρόνια ερευνών, σε συνεργασία με επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ δίνουν όλες τις απαντήσεις για τα αίτια της τριχόπτωσης και καθορίζουν το ιδανικό πλάνο θεραπείας για κάθε ασθενή, τόσο για την αντιμετώπιση όσο και για την πρόληψη της τριχόπτωσης

Stress Analysis

Είναι ευρέως αποδεκτό πως η κακή ψυχολογία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών ενώ αντίστροφα, η τριχόπτωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα -όπως άγχος ή ακόμη και κατάθλιψη- στην ψυχολογία του ασθενή.

Η DHI σε συνεργασία με ομάδα επιστημόνων της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθ. Ψυχιατρικής, Χαράλαμπο Παπαγεωργίου ανέπτυξε το Stress Analysis το οποίο  εξετάζει τους ψυχολογικούς παράγοντες τις τριχόπτωσης και αποτελεί αναπόσπαστο σκέλος της διαγνωστικής διαδικασίας.

DNA Analysis

Με το DNA Analysis, εκτελείται γονιδιακός έλεγχος στους θύλακες της τρίχας για την ανίχνευση ενδεχόμενων αλλοιώσεων στο DNA.

Ο έλεγχος γίνεται με λήψη μιας τρίχας η οποία αποστέλλεται στο εργαστήριο Ιστολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οπού και εκτελείται ο γονιδιακός έλεγχος.  To DNA Analysis αναπτύχθηκε από την Επιστημονική Ομάδα της DHI σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επικεφαλής τον καθ. Βασίλη Γοργούλη.

Hair Protein Test

Το Hair Protein Test δίνει σημαντικές πληροφορίες για την υγεία των μαλλιών και τρόπους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με βοηθητική/ προληπτική αγωγή. αναπτύχθηκε από την Επιστημονική Ομάδα της DHI σε συνεργασία με ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με επικεφαλής την Ερευνήτρια Β, Νίκη Χονδρογιάννη.

Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει την κατάσταση οξείδωσης των τριχοθυλακίων ενός ασθενή με τριχόπτωση και παράλληλα, απαντάει στο ερώτημα κατά πόσο οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης και η ηλικία έχουν επηρεάσει και αλλοιώσει τις πρωτεΐνες, δηλαδή, τα λειτουργικά μόρια των τριχοθυλακίων.

Alopecia Test

Εκτελείται εις βάθος εξέταση των μαλλιών και τριχομέτρηση καθώς και δερματολογικός έλεγχος της κεφαλής. Επιπλέον, με το Alopecia Test εκτελείται καταγραφή της ποιότητας και πυκνότητας του τριχωτού με τα πλέον σύγχρονα εργαλεία και προγράμματα.

Ιατρικός τουρισμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι η DHI πρωταγωνιστεί παράλληλα και στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα του Ιατρικού Τουρισμού. H DHI VIP Lavrio, η κλινική στην οποία το 2003 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο η τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE, καταργώντας οριστικά την τεχνική FUT Strip και χαράσσοντας τη νέα εποχή στη θεραπεία της τριχόπτωσης. , αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο.

Η κλινική στεγάζεται επί της παραλιακής οδού, σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο που παλαιότερα αποτελούσε την οικία του Γάλλου διοικητή της εταιρίας που διαχειριζόταν τα ορυχεία της ευρύτερης περιοχής.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της DHI VIP Lavrio, από το 2003 έως σήμερα, την κλινική έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 5.500 ασθενείς από συνολικά 41 χώρες μεταξύ των οποίων η Σαουδική Αραβία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία.

Αναφορικά με το προφίλ των ασθενών, οι υπεύθυνοι της κλινικής τονίζουν πως πρόκειται για άτομα όλων των ηλικιών - από 21 έως 65 ετών, μεσαίας αλλά και ανώτερης κοινωνικής τάξης. Μάλιστα, στην λίστα με των πελατών της κλινικής του Λαυρίου συμπεριλαμβάνονται πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών, γνωστοί ηθοποιοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και αθλητές καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή