Στ. Μάνος για Γ. Παπαντωνίου: Στην Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει, όχι αυτόν που τα δίνει

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 12:00
UPD:12:05
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

«Στην περίεργη Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει, αλλά όχι αυτόν που τα δίνει» σχολιάζει ο Στέφανος Μάνος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενος στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου.

«Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται ότι προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών δέχτηκε "δώρο" ύψους 2,8 εκ. ελβετικών φράγκων από τη μεγάλη γαλλική εταιρεία Thales. Στην περίεργη σημερινή Ελλάδα κυνηγάμε αυτόν που τα παίρνει, αλλά όχι αυτόν που τα δίνει. Γιατί; Για να μπορεί να δώσει και σε άλλους;» διερωτάται ο κ. Μάνος.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «όσο εκκρεμεί η υπόθεση Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη, πρέπει να αποκλειστεί η Thales από συναλλαγές (άμεσα ή έμμεσα) με το Ελληνικό Δημόσιο» ενώ «αν οι κατηγορίες κατά Παπαντωνίου επιβεβαιωθούν, τότε θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στη Thales ίσο προς το διπλάσιο του δικαστικώς επιβεβαιωμένου "δώρου" 5,6 εκατ. ελβετικά φράγκα».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου κατηγορείται ότι προκειμένου να υπογράψει σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό 6 φρεγατών δέχτηκε "δώρο"...

Posted by Στέφανος Μάνος on Thursday, October 25, 2018

«Ανάλογα είχα προτείνει να γίνουν στο παρελθόν με τη Siemens. Στην περίεργη Ελλάδα όμως δεν κυνηγάμε αυτόν που δίνει» συνεχίζει για να προσθέσει: «Θα πουν ίσως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν την Thales διότι από αυτήν εξαρτάται η λειτουργία σημαντικών οπλικών συστημάτων. Προφάσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μάνο «η λύση είναι να προχωρήσει η δίκη Παπαντωνίου αμέσως, χωρίς καμιά χρονοτριβή».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή