Στόλτενμπεργκ: Μονόδρομος η συμφωνία με την Ελλάδα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 13:20
UPD:15:16
REUTERS/FRANCOIS LENOIR
A- A A+

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β΄ για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο κοινών δηλώσεών του με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στη διάρκεια της άσκησης «SRBIJA 2018».

«Πιστεύω σθεναρά πως σε ό,τι αφορά την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασιστεί από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο [...] Εναπόκειται στους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς αυτής της χώρας να αποφασίσουν πώς θα προχωρήσουν» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε: «Εάν αποφασίσουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα, τότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τη χώρα αυτή ως το 38ο μέλος μας».

EURONEWS

Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αυτό μπορεί να γίνει άμεσα και να υπογραφεί το πρωτόκολλο ένταξης πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή της συμφωνίας. «Εναπόκειται στους πολίτες της χώρας και τους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς να αποφασίσουν αν θα το κάνουν αυτό ή όχι» επισήμανε για να καταλήξει: «Ο μόνος τρόπος για να γίνει η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ είναι μια συμφωνία για το όνομα με την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή