Αλ. Τσίπρας - Ν. Αναστασιάδης: Συμφωνία για επανεκκίνηση των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 15:58
UPD:16:02
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Στη σημασία επανεκκίνησης των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες που διαμορφώθηκε κατά τον τερματισμό των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συζητηθηκαν και τα υπόλοιπα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και τις τριμερείς και τετραμερείς συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη περίοδο, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ

Nωρίτερα, ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι εξελίξεις στη Νέα Υόρκη θα είναι τέτοιες που να βοηθήσουν έτσι ώστε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος» για το Κυπριακό, εν όψει των επαφών του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Είναι πάντοτε στενή η επικοινωνία των δύο κυβερνήσεων» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή