Προαστιακός: Εγκαίνια τριών νέων σταθμών

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 12:41
A- A A+

Τους τρεις νέους σταθμούς που από αύριο προστίθενται στο δίκτυο του προαστιακού, στο τμήμα Αθήνα - Κόρινθος, εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης.

Πρόκειται για τους τρεις σύγχρονους σταθμούς Ανω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Μαγούλας που κατασκευάστηκαν από την ΕΡΓΟΣΕ και πληρούν όλες τις απαιτήσεις ασφάλειας και προσβασιμότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κόστος των τριών σταθμών έφτασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι τρεις νέοι σταθμοί αναμένεται να εξυπηρετήσουν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες (5.000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του προαστιακού) των περιοχών της Δυτικής Αττικής, καθώς και εργαζόμενους που απασχολούνται στις συγκεκριμένες περιοχές, όπου υπάρχει ραγδαία βιομηχανική ανάπτυξη.

Στο σταθμό του Ασπροπύργου θα λειτουργήσει στις αρχές του 2008 το εμπορευματικό κέντρο του Θριασείου πεδίου, ενώ στο σταθμό της Μαγούλας βρίσκεται το Θριάσειο νοσοκομείο και πολλές βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λιάπης, χαρακτήρισε το γενικότερο έργο του προαστικού πολύ σημαντικό γιατί ενώνει όλο το λεκανοπέδιο Αττικής προσφέροντας γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις. Αναφερόμενος στους τρεις νέους σταθμούς που παραδίδονται αύριο σε χρήση τόνισε, ότι θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών στις υποβαθμισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τέλος του έτους θα παραδοθούν οι σταθμοί του προαστικού, της Πεντέλης και του Πειραιά, ενώ στις αρχές του 2007 θα παραδοθούν οι σταθμοί Χαλκίδας, Κιάτου και Μεταμόρφωσης.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, με αφορμή το ράλι στη διεθνή τιμή του πετρελαίου, ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε αδιανόητη την αύξηση των κομίστρων, τη στιγμή που έγιναν αναπροσαρμογές πριν από περίπου τέσσερις μήνες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή