Ν.Δ.: Ακόμη μία δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία μας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 18:07
UPD:18:08
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Άλλη μια δημοσκοπική έρευνα, αυτή της RASS που δημοσιοποιήθηκε χθες στο Action 24, επιβεβαιώνει την απόλυτη πολιτική κυριαρχία της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με διψήφια και διαρκώς διευρυνόμενη διαφορά» σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως και σε αυτήν την έρευνα το κόμμα φαίνεται να διασφαλίζει την αυτοδυναμία.

Σημειώνουν πως «είναι εντυπωσιακό ότι το 70% των πολιτών προεξοφλεί ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές, γεγονός που εξηγεί ασφαλώς και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καθυστερήσει όσο μπορεί τη διενέργεια εθνικών εκλογών.  Πόσο μάλλον όταν την ήττα του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν βέβαιη ακόμη και οι ίδιοι οι πρώην ψηφοφόροι του σε ποσοστό 58,2%».  

Υπάρχει όμως, συνεχίζουν, και κάτι ακόμη πιο εντυπωσιακό που αναδεικνύει και αυτή η έρευνα. Το γεγονός ότι 4 στους 10 πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δηλώνουν με κάθε τρόπο την απαρέσκεια και την αποστροφή τους για το συγκεκριμένο κόμμα επιβεβαιώνοντας έτσι ότι το έχουν εγκαταλείψει οριστικά.

Αυτό, εξηγούν, φαίνεται από μια σειρά ερωτήσεων που δεν σχετίζονται κατ’ ανάγκη με την πρόθεση ψήφου. Ιδού μερικά παραδείγματα:

 

  • Το 29,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λένε ευθαρσώς ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα (το οποίο και κατονομάζουν), ενώ το 9,1% δηλώνει αποφασισμένο να μην πάει καν στην κάλπες. Συγκεκριμένα το 10,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΔ, το 5,5% ΚΙΝΑΛ, το 3,3% ΚΚΕ, το 2,3% Ενωση Κεντρώων, το 2,2% ΧΑ, και το 5,4% κάποιο άλλο κόμμα.

 

  • το 35,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κατάσταση όχι μόνον δεν θα βελτιωθεί αλλά ότι θα επιδεινωθεί μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο του Αυγούστου, γεγονός που πιστοποιεί ότι ουδόλως πείθονται από το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης.

 

  • το 37,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιδιώξει λύση του Σκοπιανού τώρα, γιατί δεν έχουν καν πεισθεί ότι είναι ευνοική η σημερινή συγκυρία.

 

  • το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν το αίτημα να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές -και μάλιστα με το επιχείρημα η κυβέρνηση δεν έχει πλέον νομιμοποίηση να δεσμεύει το μέλλον της χώρας-, διαφωνώντας έτσι ριζικά με την επιθυμία του κ. Τσίπρα να εξαντλήσει την τετρατία.

«Ας σημειωθεί τέλος κάτι που συχνά υποτιμάται. Ποτέ στα χρόνια που διεξάγονται δημοσκοπήσεις δεν έχει υπάρξει περίοδος που να αποτυπώνει με τέτοια σταθερότητα, αλλά και τόσο μεγάλο εύρος διαφοράς, την απόλυτη πολιτική επικράτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος κόμματος που κυβερνά μόλις 3 χρόνια» καταλήγουν οι πηγές της Ν.Δ..

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή