Skip to main content

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Νέο ρεκόρ για τον CAC του Παρισιού – «Ευφορία» στις αγορές

REUTERS/Charles Platiau

Ο δείκτης έφτασε τις 8256,62 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,84%

Ο CAC40 του Παρισιού βρέθηκε σε νέα υψηλά, στις 8256,71 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,84%, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της 28ης Μαρτίου (8253,59 μονάδες).

Η άνοδος στο Παρίσι ακολουθεί τα άλλα χρηματοπιστωτικά κέντρα στην Ευρώπη: το Λονδίνο βρίσκεται κοντά σε υψηλά σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση από τις 23 Απριλίου, η Φρανκφούρτη σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ την Πέμπτη, το οποίο είδε δε και σε βελτιωμένα επίπεδα την Παρασκευή.

Στο… πικ βρίσκεται και το χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, όπως και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600, ενώ οι κύριοι δείκτες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πολωνίας βρίσκονται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο της χρονιάς.

Ανάκαμψη μετά από έναν δύσκολο Απρίλιο

Μετά από έναν δύσκολο μήνα Απρίλιο, οι χρηματιστηριακές αγορές ανέκαμψαν καθώς οι κεντρικές τράπεζες θέλουν να να αμβλύνουν την πίεσή τους στην οικονομία, μειώνοντας τα επιτόκια.

Η οικονομική δυναμική στην Ευρώπη κινείται περισσότερο προς την κατεύθυνση των επενδυτών. Οι δείκτες δείχνουν επανέναρξη της δραστηριότητας, μετά από αρκετά τρίμηνα όπου η ευρωζώνη έφτασε κοντά στην ύφεση και το Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε σε αυτήν.

Ωστόσο τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας αυξήθηκε κατά 0,6% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, άνω των προσδοκιών των αναλυτών.

Διαβάστε εδώ για την πορεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών