Skip to main content

Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι πραγματικά σημαντικές για το Ισραήλ, λέει πρέσβης στη Μόσχα

EPA/SERGEI ILNITSKY

«Είναι σημαντικό η Ρωσία, οι Ρώσοι συνάδελφοί μου, να γνωρίζουν τη θέση του Ισραήλ»

Ο διάλογος μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας είναι σημαντικός, ακόμη και σε εκείνα τα θέματα στα οποία τα μέρη «διαφωνούν απολύτως», δήλωσε η πρέσβης του Ισραήλ στη Ρωσία, Σιμόνα Χαλπερίν.

«Οι σχέσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας είναι πραγματικά σημαντικές για εμάς. Νομίζω ότι είναι αμοιβαίες. Έχω πολύ καλές επαφές σε προσωπικό επίπεδο, σε επαγγελματικό επίπεδο και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό», σημείωσε η Χαλπερίν στο Tass.

Η διπλωμάτης υπογράμμισε ότι ο διάλογος μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας είναι σημαντικός, ακόμη και για τα θέματα στα οποία τα μέρη «διαφωνούν απολύτως».

Πρόσθεσε ότι καθήκον της δεν είναι μόνο να εντοπίσει τις υπάρχουσες διαφορές, αλλά και να αναπτύξει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών γενικότερα.

Σύμφωνα με την ίδια, κατά τη διάρκεια των αρκετών μηνών της παραμονής της στη Ρωσία, η διαδικασία αυτή προχώρησε «αρκετά σοβαρά».

«Ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που περιγράφει τη σχέση μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας είναι ότι μπορούμε να λέμε ειλικρινά ο ένας στον άλλον όλα όσα πρέπει να πούμε. Και προσωπικά πιστεύω πολύ στον άμεσο, ειλικρινή διάλογο”, συνέχισε.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι επικοινωνώ καλά με πολλούς ανθρώπους [στη Ρωσία], συχνά με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, με άλλες υπηρεσίες. Είναι σημαντικό η Ρωσία, οι Ρώσοι συνάδελφοί μου, να γνωρίζουν τη θέση του Ισραήλ. Είναι σημαντικό να μπορώ να ακούσω τη θέση της Ρωσίας από αυτούς, ακόμη και αν διαφωνούν απόλυτα», κατέληξε.