Skip to main content

Γ. Καρανίκας στο Naftemporiki TV: Η Πασχαλινή περίοδος σε ορισμένους τομείς πήγε πάρα πολύ καλά

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για την κίνηση στην αγορά τις ημέρες του Πάσχα αλλά και για την τουριστική κίνηση που σημειώθηκε μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας σε συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ σχολίασε σε σχέση με την Πασχαλινή Περίοδο πως «πάντα υπάρχει το καλύτερο, άρα με αυτή την έννοια θεωρώ ότι η συγκεκριμένη Πασχαλινή Περίοδος σε ορισμένους τομείς πήγε πάρα πολύ καλά, δηλαδή παρά την ακρίβεια τα τρόφιμα πήγαν καλά».

Ενώ πρόσθεσε ότι «τα ταξίδια πήγαν επίσης καλά, αλλά και το λιανεμπόριο. Δηλαδή σε όλα τα άλλα είδη εκτός από τρόφιμα νομίζω ότι ήταν η κίνηση υποτονική, ήταν μια μέτρια πασχαλινή περίοδος και το θεωρώ φυσιολογικό με την έννοια ότι το πορτοφόλι δεν έφτασε πολύ για τα υπόλοιπα είδη, πλην των δώρων σε σχέση με τα βαφτιστήρια».

Στη συνέχεια της ο κ. Καρανίκας ανέφερε πως «όταν λέμε ότι η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα είναι αρκετά χαμηλά, είναι λογικό να μην επαρκούν τα χρήματα για τα υπόλοιπα ψώνια».

«Νομίζω ότι η αυξημένη τουριστική κίνηση μας δίνει κάποιες ελπίδες και εκεί πλέον εντοπίζουμε την επόμενη προσδοκία μας, είναι αυξανόμενη η τουριστική περίοδος, οι τουρίστες τους βλέπουμε ήδη στην Αθήνα, οπότε πιστεύω ότι θα καλύψουν το όποιο κενό υπάρχει», πρόσθεσε.

Τέλος ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ανέφερε ότι «η έξοδος φέτος σαφέστατα ήταν μεγαλύτερη, γιατί το Πάσχα έπεσε αργά με καλές καιρικές συνθήκες, οπότε ευνόησαν αυτά την έξοδο. Η έξοδος όμως έγινε με τη μορφή διακοπών, όχι για ψώνια, συνήθως το καλοκαίρι οι ντόπιοι τουρίστες ανεβάζουν τους τζίρους στις επαρχιακές πόλεις, αυτό δεν παρατηρήθηκε. Έγινε τζίρος, απλώς έγινε σε άλλους τομείς και όχι στο λιανεμπόριο».