Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων: Ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των δεδομένων

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018 15:39
UPD:15:39
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καταξιωμένοι νομικοί και εξειδικευμένα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου θα αναλύσουν τα σημεία-κλειδιά του νέου κανονισμού, θα αναδείξουν τις επιπτώσεις και θα συζητήσουν την πιθανή αντιμετώπισή τους από τις επιχειρήσεις. 

A- A A+

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων» διοργανώνει σήμερα στις 17:30 το απόγευμα, στα γραφεία του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, καθόσον πλησιάζει η έναρξη ισχύος του Γενικού Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Καταξιωμένοι νομικοί και εξειδικευμένα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου θα αναλύσουν τα σημεία-κλειδιά του νέου κανονισμού, θα αναδείξουν τις επιπτώσεις και θα συζητήσουν την πιθανή αντιμετώπισή τους από τις επιχειρήσεις. Η εκδήλωση απευθύνεται σε εταιρείες όλων των κλάδων: χονδρεμπόριο, λιανεμπόριο, βιομηχανία, υγεία, χρηματοοικονομικά, logistics, μεταφορές, κατασκευές, τηλεπικοινωνίες, e-shops κλπ. και ειδικότερα σε εταιρείες που βασίζονται σε τεχνολογικά συστήματα για τη λειτουργία τους, διατηρούν εταιρική ιστοσελίδα και  ευαίσθητες πληροφορίες σε ηλεκτρονικά αρχεία, χρησιμοποιούν το cloud computing για αποθήκευση δεδομένων, διαθέτουν ηλεκτρονικό πελατολόγιο και παρέχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πώλησης.

Οι αυστηρές αρχές και οι κανόνες που διέπουν το νέο κανονισμό αφορούν όλους καθώς δημιουργούν νέα δεδομένα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα (ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι παραβάσεις των βασικών αρχών για την επεξεργασία ΔΠΧ και των δικαιωμάτων των υποκειμένων των δεδομένων επισύρουν διοικητικά πρόστιμα έως 20.000.000 ευρώ).

Όπως τονίζεται αρμοδίως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για έναν νέο «καταστατικό χάρτη στον τομέα των προσωπικών δεδομένων», ο οποίος στοχεύει στην ενίσχυση της διαφάνειας, επιβάλλοντας νέες υποχρεώσεις για τους υπεύθυνους και τους εκτελούντες επεξεργασία δεδομένων. Ο νέος Κανονισμός θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου 2018 και όλες οι εταιρείες οι οποίες επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών θα πρέπει συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νέου Κανονισμού.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή