Φόρμουλα E: Δυναμικά η DS Team - Virgin

Μετά το Χονγκ Κονγκ ακολουθεί ο αγώνας στο Μαρακές
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 10:13

Ο Βρετανός Σαμ Μπερντ της DS Virgin Racing κράτησε, έπειτα από ένα πραγματικό θρίλερ εκτάκτων γεγονότων και ανατροπών, την πρώτη θέση -και στους δύο αγώνες- μέχρι το τέλος και μάζεψε τους πρώτους βαθμούς για τη σεζόν, σημειώνοντας την έκτη νίκη για τον ίδιο και την ομάδα DS Virgin Racing. 

Από την έντυπη έκδοση

Το πρωτάθλημα της Φόρμουλα E εξελίσσεται διαρκώς. Το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τη σεζόν 2017-2018 (2-3 Δεκεμβρίου 2017) ξεκίνησε από το Χονγκ Κονγκ. Μέσα από έναν θεσμό που είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος και επικεντρώνεται στο μέλλον της αυτοκίνησης, αλλά και του motosport, η DS Team με τη συνεργασία της Virgin θέτουν υψηλά πρότυπα με μία ομάδα που, όπως αποδείχθηκε, έχει να προσφέρει πολλές ακόμη νίκες. 

Ο Βρετανός Σαμ Μπερντ της DS Virgin Racing κράτησε, έπειτα από ένα πραγματικό θρίλερ εκτάκτων γεγονότων και ανατροπών, την πρώτη θέση -και στους δύο αγώνες- μέχρι το τέλος και μάζεψε τους πρώτους βαθμούς για τη σεζόν, σημειώνοντας την έκτη νίκη για τον ίδιο και την ομάδα DS Virgin Racing. Την ίδια στιγμή, ο ρούκι Άλεξ Λιν, που οδηγεί το έτερο αυτοκίνητο της ομάδας, κατάφερε να πάρει τους πρώτους πόντους στην καριέρα του, τερματίζοντας στην όγδοη θέση (από τη 16η που ξεκίνησε).

Ο Σαμ Μπερντ δήλωσε πως «ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας. Ξέραμε από την αρχή της χρονιάς πως το μονοθέσιό μας είναι εξαιρετικό, αλλά επίσης ξέραμε ότι φέτος θα έχουμε πολύ σοβαρό ανταγωνισμό. Αυτό είναι που κάνει τη νίκη μας να φαίνεται πιο σημαντική. Όταν μπήκα στα πιτς για την ποινή (σ.σ.: δεν κατάφερε να σταματήσει το μονοθέσιό του μέσα στον προβλεπόμενο χώρο), περίμενα πως βγαίνοντας θα είμαι όγδοος ή ένατος. Όταν οι μηχανικοί μού είπαν πως είμαι ακόμα πρώτος, απλά δεν το περίμενα. Ήταν ο καλύτερος τρόπος που θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά μας και θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες στην ομάδα της DS Virgin Racing».

Ο τρίτος αγώνας του πρωταθλήματος της Φόρμουλα E για τη σεζόν 2017-18 θα πραγματοποιηθεί στο Μαρακές, στις 13 Ιανουαρίου.  

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή