Τυνησία: Υπέκυψε αστυνομικός που μαχαιρώθηκε από ισλαμιστή κοντά στο κοινοβούλιο

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 15:29
UPD:15:31
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI

Ο διοικητής Ριάντ Μπαρούτα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα στη διάρκεια της επίθεσης, «εξέπνευσε», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιάσερ Μεσμπάχ.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο οποίος την Τετάρτη δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από «εξτρεμιστή» κοντά στο κτήριο του κοινοβουλίου στην Τύνιδα, ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο διοικητής Ριάντ Μπαρούτα, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα στη διάρκεια της επίθεσης, «εξέπνευσε», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιάσερ Μεσμπάχ.

Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο ήταν γνωστός στις αρχές για τις ριζοσπαστικές ισλαμιστικές απόψεις του, συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση. Ο δεύτερος αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Πηγή ασφαλείας είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο συλληφθείς είναι 25 ετών από το Εταντάμεν, ένα από τα μεγαλύτερα και φτωχότερα προάστια της Τύνιδας.

«Τον γνωρίζω καλά, είναι το μικρότερο παιδί μιας οικογένειας οκτώ γιων και μιας κόρης, η οποία εργάζεται στις διοικητικές υπηρεσίες του κονοβουλίου», είπε ο Χαμίντ, ένας από τους γείτονές του στο Reuters.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο ύποπτος ως δράστης δήλωσε μετά την επίθεση ότι θεωρεί τους αστυνομικούς «τυράννους».

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών αναπτύχθηκε στην πλατεία Μπαρντό μετά την επίθεση, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Η πλατεία βρίσκεται απέναντι από το κτήριο του κοινοβουλίου και κοντά στο μουσείο του Μπαρντό, όπου 21 άνθρωποι - κυρίως Ευρωπαίοι τουρίστες - σκοτώθηκαν από την επίθεση τριών ενόπλων τον Μάρτιο 2015.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή