Γ. Σταθάκης: Υπάρχει πεδίο συμβιβασμού - Πρέπει να πάρουμε το QE

Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2017 17:00
UPD:17:01
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

«Το χρέος είναι το κλειδί να προχωρήσουμε σε ανοικτό διάδρομο για την οικονομία. Η Ελλάδα πρέπει να πάρει μια καθαρή απόφαση για ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ – αυτό είναι το καθοριστικό σημείο» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ρ/σ Flash.

Αφού επισήμανε ότι οποιαδήποτε παράταση, αναβολή ή οτιδήποτε δημιουργεί ανασφάλεια πρέπει να αποφευχθεί, εξέφρασε τη θέση ότι υπάρχει πεδίο για συμβιβασμό.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι θα γίνει με διαδικασίες fast track ο διαγωνισμός για τα οικόπεδα της Κρήτης. «Θα προχωρήσουμε fast track την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έγινε χθες και ταυτόχρονα, τα οικόπεδα που δεν έχουν ενδιαφέρον θα τα επανα-επεξεργαστούμε με τρόπο να δούμε τι προοπτικές έχουν» ανέφερε.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η κοινοπραξία ΕΛΠΕ, Total και ExxonMobil κατέθεσαν στο ΥΠΕΝ αίτηση ενδιαφέροντος για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η παραχώρηση του 35% των ΕΛΠΕ.

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα «και στο πλαίσιο της συμφωνίας που κάναμε για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε αύξηση των τιμολογίων».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή