ΚΠΙΣΝ: Εκδηλώσεις για το κοινό και τον Ιούλιο

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016 07:15
Yiorgis Yerolymbos

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

A- A A+

Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκδηλώσεις «Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο», κατά τη διάρκεια των οποίων περισσότερα από 115.000 άτομα επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Κέντρο Επισκεπτών του συνεχίζει τις ανοιχτές εκδηλώσεις και τον Ιούλιο.

Το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί το κοινό  να απολαύσει μουσικές συναυλίες και να συμμετάσχει σε δημιουργικά εργαστήρια, αθλητικά δρώμενα και χορευτικές συναντήσεις, με θέα το μαγευτικό Κανάλι, το κατάφυτο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και τα νέα «σπίτια» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

YIORGIS YEROLYMBOS

Συγκεκριμένα, το διάστημα 2 έως 5 Ιουλίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει μία συναυλία τζαζ, ένα γκαλά όπερας, συναντήσεις και εργαστήρια γιόγκα για ενήλικες, καθώς και μαθήματα ενός αφροβραζιλιάνικου χορού για παιδιά. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, για το επόμενο διάστημα, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση ζωγραφικής του Παναγιώτη Τέτση (έως 31 Ιουλίου, Δευτέρα - Κυριακή:  09.00 - 22.00) και το ασημένιο κύπελλο του Σπύρου Λούη, που φιλοξενούνται στην υποδοχή της Αγοράς, ενώ θα έχει πρόσβαση και στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ, που βρίσκονται στον Δυτικό Δρόμο του ΚΠΙΣΝ.

YIORGIS YEROLYMBOS
Οι εκδηλώσεις αναλυτικά

Συναυλία Τζαζ με τον Δημήτρη Καλαντζή και την Ορχήστρα της ΕΡΤ: Σάββατο 2 Ιουλίου, 21.00

Ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής με το γκρουπ του, που απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες της τζαζ σκηνής, και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη και τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, παρουσιάζουν τη συναυλία «Con Alma | Latin Jazz Roots». Με θέα προς τις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ, ο Δημήτρης Καλαντζής και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα  ταξιδέψουν το κοινό με το πλοίο της λάτιν τζαζ, από την Αφρική και τις ρίζες της, στην Αμερική, έως και την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ: Mario Bauza και Dizzy Gilespie, της μπόσα νόβα: Antonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής με τζαζ λάτιν επιρροές. Η εκδήλωση - αφιέρωμα στην λάτιν τζαζ αποτελεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος του κύκλου συναυλιών, με τίτλο «Jazz & Strings.
 

LEONIDAS KALPAXIDIS
Γκαλά όπερας με πρωταγωνιστές μονωδούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:  3 Ιουλίου, 20.30

Η τελευταία εμφάνιση της ΕΛΣ στο Κέντρο Επισκεπτών για τη φετινή χρονιά σφραγίζεται με ένα γκαλά όπερας, με τη συμμετοχή ορισμένων από τους σημαντικότερους μονωδούς του δυναμικού της. Με θέα το μαγευτικό Κανάλι και τις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ, όπου θα μεταστεγαστεί ο Οργανισμός σε λίγους μήνες, οι μονωδοί της θα ερμηνεύσουν σπουδαίες άριες και ντουέτα του λυρικού ρεπερτορίου. Ερμηνεύουν οι: Τάσος Αποστόλου, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία Μητσοπούλου, Δημήτρης Πλατανιάς, Γιάννης Χριστόπουλος, Σοφία Ταμβακοπούλου.

 

YIORGIS YEROLYMBOS
Γιόγκα για ενήλικες: κάθε Δευτέρα, από 4 Ιουλίου,  19.30 - 21.00

Στην καρδιά του καλοκαιριού, και για έξι συναντήσεις, εργαστήρια γιόγκα θα εμβαθύνουν στη σχέση που έχει η ενέργεια με την ισορροπία του σώματος, του νου και του συναισθήματος. Σύμφωνα με τα αρχαία κείμενα της Ινδίας, το σώμα μας αποτελείται από εφτά ενεργειακά κέντρα - τσάκρας,  που, όταν βρίσκονται σε ισορροπία, βιώνουμε μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη ζωή, γεμάτη υγεία. Εστιάζοντας σε ένα τσάκρα κάθε φορά, θα αποκαλυφθεί πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη σωματική μας υγεία, να αποκτήσουμε συναισθηματική ισορροπία, να ενισχύσουμε την προσωπική μας δύναμη, την αγάπη, τη δημιουργικότητα και να διευρύνουμε την αντίληψή μας. Η πρώτη συνάντηση εστιάζει στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και το 1ο τσάκρα, ενώ οι υπόλοιπες συναντήσεις έχουν ως εξής:

- 11/7: Πάθος για μια χαρούμενη ζωή και το 2ο τσάκρα

- 18/7: Αυτοπεποίθηση και δύναμη της θέλησης και το 3ο τσάκρα

- 25/7: Αποδοχή, αγάπη, προσφορά και το 4ο τσάκρα

YIORGIS YEROLYMBOS

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες χωρίς σοβαρά ιατρικά προβλήματα, με διάθεση να εξερευνήσουν νέους τρόπους, που οδηγούν στην προσωπική ελευθερία και ανάπτυξη. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο με δύο ακόμη συναντήσεις σχετικά με τα 5ο, 6ο και 7ο τσάκρα. Η συμμετοχή και παρακολούθηση των εργαστηρίων δεν προϋποθέτει τη συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις, αλλά κάτι τέτοιο προωθεί τη συνολικότερη και πληρέστερη κατανόηση των 7 ενεργειακών κέντρων. Οι συμμετέχοντες είναι προτιμότερο να φορούν άνετα ρούχα, να φέρουν το δικό τους στρώμα γιόγκα, καθώς και ένα φουλάρι, για να καλύψουν το σώμα τους στη χαλάρωση. Σχεδιασμός - υλοποίηση: Γεωργία Γεωργόνη, δασκάλα γιόγκα.
 

LEONIDAS KALPAXIDIS
Αφροβραζιλιάνικος χορός για παιδιά - Maculelê: 5 Ιουλίου, 19.00 - 20.15

Μaculelê, ένας εκρηκτικός αφροβραζιλιάνικος πολεμικός χορός, κατά τον οποίο οι χορευτές κρατούν ξύλινα ραβδιά στα χέρια, συνθέτοντας μία εντυπωσιακή χορογραφία, στον ρυθμό του τυμπάνου. Ο χορός αναπαριστά τις μάχες ανάμεσα στις αφρικάνικες φυλές, χρησιμοποιώντας ξύλα αντί για όπλα. Τα παιδιά καλούνται να ακολουθήσουν τους βηματισμούς του δασκάλου, ενώ, ταυτόχρονα, συντονίζουν τους χτύπους των ξύλων, σε μία ακολουθία πρωτόγονων και έντονων κινήσεων. Με στόχο την καλλιέργεια της καλής διάθεσης, το Maculelê συμβάλλει στη σωματική και ψυχική ευεξία, την ευλυγισία, την ισορροπία και τον συντονισμό σώματος - πνεύματος. Για παιδιά 8 - 15 ετών. Σχεδιασμός - υλοποίηση: Fábio Cruz, Contramestre στην Capoeira.

YIORGIS YEROLYMBOS
Πληροφορίες

Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ: Ευριπίδου & Δοϊράνης, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος - Καλλιθέα, τηλ.: 210 8778396 - 8. Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttlebus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από τον σταθμό Συγγρού - Φιξ, επί της οδού Καλλιρρόης, και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή