Καθοριστική η Σύνοδος της Δευτέρας, λέει ο Δ. Αβραμόπουλος

Σάββατο, 05 Μαρτίου 2016 12:55
UPD:14:10
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ή κίνδυνος για καμία χώρα μέλος της Σένγκεν να εκδιωχτεί».

A- A A+

Καθοριστική για τους μήνες που έρχονται χαρακτήρισε τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ χαιρέτισε το κοινό ανακοινωθέων των πολιτικών αρχηγών και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα υποδεχτεί άλλους 100.000 πρόσφυγες έως το τέλος του μήνα.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Αντενάουερ, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για το προσφυγικό. 

Αναφερόμεος στο χθεσινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών σχολίασε ότι βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε..

«Η Σύνοδος αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται», παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ή κίνδυνος για καμία χώρα μέλος της Σένγκεν να εκδιωχτεί».

EURONEWS

«Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν», συνέχισε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη ζώνη Σένγκεν. Προϋποθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν».

Στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου «να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή