Skip to main content

Έχασε την ευκαιρία ο ΟΦΗ στα Πηγάδια (2-2 με τη Ξάνθη)

Δύο φορές προηγήθηκε ο ΟΦΗ στα Πηγάδια, αλλά η Ξάνθη «απάντησε» ισάριθμες και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (2-2).

Το ματς ήταν αρκετά νευρικό, με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις που χρειάστηκε το VAR για να ελεχθούν. Από πολύ νωρίς υπήρξαν αντεγκλίσεις στον αγωνιστικό χώρο, με το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ και που μολονότι πέτυχε γκολ στο 27′ με τον Νέϊρα, αυτό δεν μέτρησε με νεότερη εκτίμηση του VAR και του διαιτητή, που λόγω διπλής επαφής του εκτελεστή ακύρωσε το αρχικά καταλογισθέν γκολ.

Οι Κρήτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 36΄ κέρδισαν δεύτερο πέναλτι. Ο Σόσα ανέτρεψε τον Βαζ μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Θεσσαλονικέας ρέφερι Παπαδόπουλος έδειξε το σημείο του πέναλτι με το οποίο ο Φιγκεϊρέδο άνοιξε το σκορ στο 37′.

Ο Γιώργος Παράσχος έκανε δύο αλλαγές με το ξεκίνημα του β΄ μέρους στην ενδεκάδα της Ξάνθης, ωστόσο, έστω και ανορθόδοξα πολλές φορές οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το προβάδισμα.

Στο 82′ ο Φιγκεϊρέδο έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία για να κάνει το 2-0 και να τελειώσει το ματς καθώς μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης και πλάσαρε από πλάγια θέση όμως το σουτ του δεν βρήκε εστία.

Η Ξάνθη δεν το έβαλε κάτω και στο 84′ ισοφάρισε με κοντινό σουτ του Φοσέ, αλλά η «απάντηση» του ΟΦΗ ήταν άμεση. Στο 87′ Νέϊρα έδωσε την ασίστ στον Φιγκεϊρέδο που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2 παγώνοντας τον πρόσκαιρο ενθουσιασμό των γηπεδούχων για την πολύ σύντομη ισοφάριση.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, η Ξάνθη ισοφάρισε εκ νέου με δεύτερο γκολ του Φοσέ. Ο Εντουάρντο εκτέλεσε φάουλ, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Φοσέ και ο Γάλλος με πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου για το 2-2!