Skip to main content

Τένις: Εντυπωσιακός Τζόκοβιτς στη Μελβούρνη

Με μια αληθινή επίδειξη δύναμης συνέχισε την πορεία του στο Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που «κατατρόπωσε» τον Ρώσο Αντρέι Κουζνέτσοφ του οποίου επιβλήθηκε σε μόλις 84 λεπτά με 3-0 (6-0, 6-1, 6-4) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του τουρνουά.

Ο Σέρβος άσος, νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος τεσσάρων τίτλων στη διοργάνωση, έκανε 45 τις νίκες του στη Μελβούρνη και τώρα περιμένει να αντιμετωπίσει εκείνον που θα προκριθεί από τον αγώνα Βερντάσκο Σοέντα

Αντίθετα, οι ομογενείς τενίστες Νίκος Κύργιος και Θανάσης Κοκκινάκης ηττήθηκαν με 2-1 (6-3, 2-6, 6-2) από τους Αντρέι ΓκολούμπεφΝτένις Ιστόμιν στο διπλό και αποκλείστηκαν.

Στις Γυναίκες, η Σερένα Γουίλιαμς (νούμερο ένα στον κόσμο) δεν συνάντησε αντίσταση από τη Ρωσίδα Βέρα Ζβονάρεβα μόνο στο πρώτο σετ. Η Αμερικανίδα το κατάκτησε όμως με 7-5 και στη συνέχεια δεν είχε πρόβλημα για να φτάσει στο 6-0 και να πάρει μια εύκολη πρόκριση.

Βίοι αντίθετοι για την «κολλητή» της Γουίλιαμς, Καρολίν Βοσνιάκι. Η Δανή τενίστρια έπεσε πάνω σε μια εξαιρετική Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία νίκησε με 2-0 (6-4, 6-2) στο ντέρμπι των δύο πρώην επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης.