Τίτλοι τέλους έπεσαν στη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Εργκίν Αταμάν, καθώς ο Τούρκος τεχνικός αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας έπειτα από τρεις σεζόν παρουσίας και σημαντικές επιτυχίες.
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε επίσημα το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο που συνδυάστηκε με τίτλους κι επιστροφή της ομάδας στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Ο Αταμάν αποχωρεί με απολογισμό μία Euroleague (2024), ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2024) και δύο Κύπελλα (2025, 2026), αποτελώντας έναν από τους πιο επιτυχημένους προπονητές της πρόσφατης ιστορίας του συλλόγου.
Το διαζύγιο αποφασίστηκε έπειτα από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα (15/6) με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν σε καλό κλίμα και, παρά την κοινή εκτίμηση και τον αμοιβαίο σεβασμό που διατηρούν, συμφώνησαν να μην συνεχίσουν μαζί τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Thank you, Ergin! #paobcaktor pic.twitter.com/FDXTWaMicV
— Panathinaikos BC (@Paobcgr) June 15, 2026
Λίγο μετά τις 18:00, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση του «αντίο», συνοδεύοντάς το με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media που έγραφε «Thank you Ergin», καθώς και βίντεο με στιγμές από την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας.
Το υλικό περιλάμβανε χαρακτηριστικές στιγμές από τις επιτυχίες του συλλόγου υπό την καθοδήγησή του, αποτυπώνοντας το αποτύπωμα που αφήνει στο «τριφύλλι» ένας προπονητής που συνέδεσε το όνομά του με τίτλους και επιστροφή στην κορυφή.
Ο Αταμάν αποχαιρέτησε το «τριφύλλι», λέγοντας πως ήταν περήφανος που δούλεψε για τον Παναθηναϊκό και την οικογένεια Γιαννακόπουλου, ενώ σημείωσε ότι έκανε πολλούς φίλους στην Ελλάδα:
«Ευχαριστώ κ. Γιαννακόπουλε! Πραγματικά πέρασα καταπληκτικά στην Αθήνα, σε αυτή την υπέροχη χώρα και είμαι υπερήφανος που δούλεψα με τον Παναθηναϊκό και την οικογένεια Γιαννακόπουλου.
Και φυσικά είμαι περήφανος που έδωσα αυτά τα τρία χρόνια, αυτά τα υπέροχα τέσσερα κύπελλα. Πρώτα απ’ όλα το πρωτάθλημα της Euroleague. Έτσι, σε όλη μου τη ζωή θα θυμάμαι αυτές τις μέρες, τους καταπληκτικούς φιλάθλους, την καταπληκτική υποστήριξη της οικογένειας του Παναθηναϊκού σε όλους μας.
Είμαι περήφανος επίσης, για την προσπάθεια να συνεισφέρω στη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, της Τουρκίας και της Ελλάδας και είμαι πολύ ικανοποιημένος για όλους τους φίλους που έχω στην Ελλάδα.
Όχι μόνο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά και πολλούς οπαδούς άλλων ομάδων, πολύ κόσμο. Οπότε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτά τα τρία χρόνια που περάσαμε μαζί. Αλλά τώρα είναι η ώρα για μια νέα εποχή για όλους μας».
Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, υπογράμμισε:
«Εγώ; Τι μπορώ να πω; Το έχω ξαναπεί αυτό. Ήταν όνειρο δουλέψω με τον Εργκίν. Ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο αγαπημένος μου άνθρωπος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.
Είχα ένα όνειρο, αφότου ο πατέρας μου και ο θείος μου αποχώρησαν, ήθελα να φέρων έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Ήθελαν να φτιάξω το γήπεδο. Αλλά επιστρέφοντας στον ευρωπαϊκό τίτλο… ήμασταν στη 17η θέση, προτελευταίοι στην Ευρωλίγκα, καθόμουν στο Σούνιο, σκεπτόμενος, πώς, πώς, πώς θα φέρων τον Εργκίν στον Παναθηναϊκό;
Τον πρώτο χρόνο τον κάλεσα και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που ήρθε στο τουρνουά “Πάυλος Γιαννακόπουλος”. Δεύτερη χρονιά ξανά, μετά από αυτό λίγο “μπλα, μπλα, μπλα” έπεισαν τον καλύτερο προπονητή να έρθει στον Παναθηναϊκό, Το απέδειξε.
Μας πήρε από τη 17η θέση στην κορυφή της Ευρώπης σε έναν χρόνο. Τα υπόλοιπα χρόνια παλεύαμε γιατί είμαστε και οι δύο μαχητές, παλεύαμε το “σύστημα”. Θα το πω αυτό, παλεύαμε το “σύστημα”.
Είμαι πάρα πολύ περήφανος για αυτούς τους τέσσερις τίτλους. Πιστεύω ότι αν δεν είχαμε αυτόν τον “πόλεμο” εναντίον μας, αυτοί οι τίτλοι θα ήταν περισσότεροι. Αλλά είσαι νέος, είμαι νέος. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε υγιείς και ποτέ δεν ξέρεις τι θα μας φέρει ξανά το μέλλον. Εργκίν σε ευχαριστώ πολύ».
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












