Skip to main content

Super League: Ο Ηρακλής έφυγε αήττητος από τη Λιβαδειά (1-1)

Άλλη μία επιτυχία μακριά από την έδρα του σημείωσε ο Ηρακλής, με την ισοπαλία που απέσπασε απέναντι στον Λεβαδειακό (1-1), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου συνήλθε άμεσα μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο. Με πολύ καλή αμυντική τακτική και αντεπιθέσεις, έδειξε το καλό πρόσωπο που έχει εμφανίσει στη διάρκεια της σεζόν μακριά από το «Καυτανζόγλειο» και πήρε την 4η ισοπαλία εκτός έδρας (έχει ακόμη 2 νίκες και 4 ήττες) από τον Λεβαδειακό.

Οι «πράσινοι» είχαν τις ευκαιρίες, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη που αγνοούν από τις 21 Δεκεμβρίου όταν είχαν επιβληθεί με 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (ακολούθησαν 2 ματς, με μία ήττα και τη σημερινή ισοπαλία, καθώς είχε αναβληθεί η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο για την 16η αγωνιστική).

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη βοιωτική πρωτεύουσα (καταρρακτώδης βροχή και ισχυρότατοι άνεμοι) δεν στάθηκαν εμπόδιο στους παίκτες των δύο ομάδων, που απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Ο Ηρακλής κατάφερε να αιφνιδιάσει στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια στο ματς. Μετά τη βαθιά μπαλιά του Μπουκουβάλα, ο Τσιλιανίδης εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό στο κέντρο της άμυνας των γηπεδούχων, μπήκε στην περιοχή και «κεραυνοβόλησε» τον Τσιντώτα στο 9΄ (1-0).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 19΄ έφτασαν μία… ανάσα από την ισοφάριση. Από το κόρνερ του Ντομοβτσίσκι, ο Μάντζιος στόπαρε τη μπάλα και με δεξί σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον.

Το 1-1 ήρθε τελικά για τους «πράσινους» στο 37΄ από το εξαιρετικό γκολ του Γιακουμάκη, ο οποίος με σουτ πάνω στην κίνηση μετά την απόκρουση των αμυντικών του Ηρακλή άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα του «Γηραιού».

Οι «πράσινοι» πίεσαν για να πετύχουν και δεύτερο γκολ πριν κλείσει το πρώτο ημίχρονο, είχαν το σουτ του Τσουρίκοφ στο 42΄ από καλή θέση που έφυγε άουτ, ωστόσο, την ευκαιρία για το 2-1 είχε ο Ηρακλής με την κεφαλιά του Σαραμαντά στις καθυστερήσεις να περνάει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος παίχτηκε και πάλι καλό ποδόσφαιρο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 68΄ με τον Γιακουμάκη, ενώ στο 81΄ ο Βέλλιος από πλεονεκτική θέση στην περιοχή δεν πλάσαρε σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ.