Skip to main content

Oι πιστωτές μηνύουν το ταμείο 777 Partners για απάτη

Η κατηγορία είναι ότι το ταμείο έβαλε ως εξασφάλιση περιουσιακά στοιχεία αξίας 350 εκ. δολαρίων που έχουν ήδη δεσμευτεί ή είναι και ανύπαρκτα

Οι πιστωτές της 777 Partners – του ταμείου από το Μαϊάμι που ελέγχει τη Τζένοα και προσπαθεί να βάλει τα χέρια του στην Έβερτον στην Premier League – κατηγόρησαν την εταιρεία για απάτη, υποστηρίζοντας ότι ο όμιλος των ΗΠΑ έχει χρησιμοποιήσει ως ως εγγύηση 350 εκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων που δεν κατείχε, δεν υπήρχαν ή είχαν ήδη δεσμευτεί σε άλλους δανειστές.

Ο Τζος Γουάντερ, συνιδρυτής της 777 Partners, υποσχέθηκε δύο φορές περιουσιακά στοιχεία που εξασφάλιζαν δάνεια στην εταιρεία και παραδέχτηκε παραβιάσεις των συμφωνιών, σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε αργά την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι ισχυρισμοί – εξηγεί το Bloomberg – περιστρέφονται γύρω από τη σχέση του fund 777 με την ασφαλιστική εταιρεία Advantage Capital Holdings LLC με έδρα τη Νέα Υόρκη, γνωστή ως A-Cap.

Η μήνυση ασκήθηκε από ένα ζευγάρι εταιρειών διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Λονδίνο, τη Leadenhall Capital Partners LLP και τη Leadenhall Life Insurance Linked Investments Fund PLC, σε περιφερειακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι ενάγοντες ζητούν αποζημίωση, αφού ισχυρίζονται ότι η 777 Partners, που συνιδρύθηκε από τον Τζος Γουόντερ, χρησιμοποίησε 350 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που δεν ελέγχονταν από την εταιρεία επενδύσεων ή «δεν υπήρχαν» ως εγγύηση.

Ένας εκπρόσωπος του 777 δεν σχολίασε την αγωγή, αλλά το ταμείο αρνείται όλους τους ισχυρισμούς. Στα δικαστικά έγγραφα, η Leadenhall ισχυρίζεται ότι «η Έβερτον είναι το πιο πρόσφατο γυαλιστερό αντικείμενο στο δόλιο σχέδιο του Γουόντερ» και πως ο προαναφερόμενος, μαζί με τον συνιδρυτή Στιβ Πάσκο «παίζουν ένα είδος παιχνιδιού υλοποιώντας ένα προφανές σχέδιο Πόντσι στο χειρότερο».

Αφού συμφώνησε να αγοράσει το 94,1% του μεριδίου του αγγλικού συλλόγου από τον Φαρχάντ Μοσίρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι προσπάθειες της 777 να ολοκληρώσει την εξαγορά των «Ζαχαρωτών» έχουν καλυφθεί από ζητήματα.

Η Premier League είχε δηλώσει ότι ήταν διατεθειμένη να εγκρίνει την εξαγορά εάν πληρούνταν αυστηροί όροι, αλλά η αποπληρωμή δανείου 158 εκατομμυρίων ευρώ από την 777 στις 15 Απριλίου δεν υλοποιήθηκε.

naftemporiki.gr