Skip to main content

Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι – 13 τραυματίες

Eπιβατικός συρμός έπεσε πάνω σε ακινητοποιημένη εμπορευματική αμαξοστοιχία, μέσα σε σήραγγα

Εμπορευματική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με επιβατικό τρένο στο Βελιγράδι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά, όπψς δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Σερβίας, Γκόραν Βέσιτς.

Σύμφωνα με τον κ. Βέσιτς ο επιβατικός συρμός έπεσε πάνω στον ακινητοποιημένο εμπορευματικό συρμό, μέσα σε σήραγγα, καθώς κατά τις πρώτες ενδείξεις παραβιάστηκε ερυθρός σηματοδότης.

«Δεκατρείς άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη, ανάμεσά τους ο μηχανοδηγός, ελέγκτρια και δυο επιβάτες – και οι τέσσερις διακομίστηκαν σε κέντρο επειγόντων περιστατικών», διευκρίνισε ο κ. Βέσιτς. Οι «εννέα επιβάτες μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους» καθώς δεν είχαν σοβαρά τραύματα, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος λίγο νωρίτερα έκανε λόγο για εννέα τραυματίες.

«Ήμασταν τυχεροί. Δεν είχαμε νεκρούς, αυτό είναι το πιο σημαντικό», συμπλήρωσε ο κ. Βέσιτς επιτόπου, περίπου 4 χιλιόμετρα από το κέντρο του Βελιγραδίου, κοντά στη γέφυρα Πάντσεβο.

«Είκοσι πέντε πυροσβέστες με επτά οχήματα επιχείρησαν επιτόπου καθώς οι ομάδες άμεσης βοήθειας δεν μπόρεσαν να φθάσουν στον τόπο της σύγκρουσης», δήλωσε ο υπουργός στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.