Skip to main content

Η Παλαιστίνη ζήτησε από την FIFA την αποβολή του Ισραήλ

REUTERS/Athit Perawongmetha

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ κατέθεσε το αίτημα, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να ξεκαθαρίζει πως θα υπάρξει απόφαση μέσα στο καλοκαίρι

Συνάντηση με τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών της Παλαιστίνης και του Ισραήλ είχε ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κατά την οποία άκουσε τον Τζιμπρίλ Ρατζούμπ να ζητά την αποβολή του Ισραήλ για όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

«Ο παλαιστινιακός λαός, συμπεριλαμβανομένης της παλαιστινιακής ποδοσφαιρικής οικογένειας, βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή. Είμαστε μάρτυρες μιας ζωντανής τηλεοπτικής γενοκτονίας που εκτυλίσσεται στη Γάζα. Η FIFA δεσμεύεται από το καταστατικό, τους πειθαρχικούς και ηθικούς κώδικες της, οι οποίοι απαγορεύουν ρητά την υποστήριξη ενεργειών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο». τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Ισραήλ, Μοσέ Ζουάρες, υπογράμμισε:

«Είναι αδικία ότι ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να βρεθούμε να παλεύουμε για το βασικό μας δικαίωμα να είμαστε μέρος του παιχνιδιού».

Από κει και πέρα, ο Ινφαντίνο προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα, τονίζοντας πως το αίτημα της παλαιστινιακής ομοσπονδίας θα εξεταστεί από ανεξάρτητη νομική επιτροπή και η απόφαση θα εκδοθεί μέσα στον Ιούλιο.