Skip to main content

Συλλήψεις στο Μάντσεστερ για χλευασμό του Χίλσμπορο

Τα περιστατικά καταδίκασαν τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Η Αστυνομία του Μάντσεστερ (GMP) προχώρησε σε σύλληψη μετά από αναφορές για φερόμενο χλευασμό της τραγωδίας του Χίλσμπορο στον χθεσινό προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ, που έληξε με νίκη (4-3) της Γιουνάιτεντ.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως μπορεί να επιβεβαιώσει «ότι έχει γίνει μια σύλληψη σε σχέση με τις φωνές που ακούστηκαν στον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Λίβερπουλ».

«Αυτά τα περιστατικά δεν θα γίνουν ανεκτά και θα αντιμετωπιστούν σθεναρά. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι οπαδοί χλευάζουν τους αντιπάλους τους σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά αυτό γίνεται γενικά με καλό χιούμορ και χωρίς προσβολή. Τα περιστατικά σήμερα ξεπέρασαν τα όρια του αποδεκτού και θα συνεργαστούμε στενά και με τους δύο συλλόγους για να εντοπίσουμε οποιονδήποτε είναι υπεύθυνο για τη διάπραξη αδικημάτων κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) ανέφερε ότι θα «συνδράμει και θα υποστηρίξει» την GMP, προσθέτοντας ότι είναι «αποφασισμένη να εξαλείψει αυτή τη συμπεριφορά».

«Καταδικάζουμε σθεναρά κάθε προσβλητικό, υβριστικό και μεροληπτικό άσμα στα γήπεδα ποδοσφαίρου και είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε αυτή τη συμπεριφορά. Είναι εντελώς απαράδεκτο και μπορεί να έχει διαρκή και καταστροφικό αντίκτυπο στους ανθρώπους και τις κοινότητες μέσα στο παιχνίδι μας. Πρέπει να σταματήσει και υποστηρίζουμε οποιονδήποτε σύλλογο και τους οπαδούς του που προσπαθούν να το εξαλείψουν».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την πλευρά της, υποστήριξε πλήρως τις δηλώσεις της GMP και της FA, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει χώρος στο ποδόσφαιρο για τραγωδίες και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Λίβερπουλ για την εκπαίδευση των φιλάθλων.

Η Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε επίσης ότι δύο οπαδοί συνελήφθησαν για ρίψη πυροτεχνικών υλικών, εκ των οποίων το ένα προσγειώθηκε στην πλατφόρμα ατόμων με ειδικές ανάγκες της Νότιας κερκίδας, μεταξύ οπαδών.

Τον Ιανουάριο, τρεις οπαδοί της Γιουνάιτεντ συνελήφθησαν για φωνές που σχετίζονταν με την καταστροφή του Χίλσμπορο πριν από τον αγώνα της Premier League εναντίον της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».