Skip to main content

Η ΑΕΚ έγινε μέλος του Football for the Goals

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην αξιοποίηση της οικουμενικής εμβέλειας του ποδοσφαίρου προς την κατεύθυνση της συνεργασίας.

Μέλος του Football for the Goals είναι πλέον η ΠΑΕ ΑΕΚ. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών που συνίσταται στην παροχή πλατφόρμας για την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, προκειμένου να συνεργαστεί και να υποστηρίξει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), όπως αυτοί υιοθετήθηκαν στο πλαίσιο της 70ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στόχος είναι να αξιοποιηθεί η οικουμενική εμβέλεια του ποδοσφαίρου στην κατεύθυνση της συνεργασίας, ώστε να γίνουμε όλοι φορείς αλλαγής, ευθυγραμμίζοντας τα μηνύματα, τις στρατηγικές και τις λειτουργίες μας με τις φιλοδοξίες των SDG.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στο να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τον κόσμο του ποδοσφαίρου στην αξιοποίηση των προσεγγίσεων βιωσιμότητας και την εφαρμογή στρατηγικών SDG που θα οδηγήσουν σε αλλαγή συμπεριφοράς.

Μεταξύ άλλων, μέλη του Football for the Goals είναι οι, UEFA, CONCACAF, CONMEBOL, AFC, OFC, οι Εθνικές Ομοσπονδίες Ποδοσφαίρου Ισπανίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Αυστρίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Μεξικού, Ελλάδας και Κύπρου, οι Λίγκες των Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Βελγίου.

Επίσης, ποδοσφαιρικές ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς, η Κάντιθ και ιδρύματα ομάδων, όπως εκείνα των Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπενφίκα, Λέστερ και Ίντερ.