Skip to main content

Σπαλέτι: Η Νάπολι είχε την προστασία του Μαραντόνα

REUTERS/Jennifer Lorenzini

Ο προπονητής της Νάπολι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, μίλησε δακρυσμένος για την κατάκτηση του τίτλου από τους Παρτενοπέι και έκανε ειδική αναφορά στον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Μετά από τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια η Νάπολι στέφθηκε πρωταθλήτρια Ιταλίας και ο προπονητής των Παρτενοπέι, Λουτσιάνο Σπαλέτι, εμφανίστηκε δακρυσμένος στις τηλεοπτικές κάμερες και μίλησε για την… συμβολή του Ντιέγκο Μαραντόνα στον θρίαμβο της ομάδας του. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην οικογένειά του αλλά και στο πως βίωσε την πορεία προς τον τίτλο.

«Για όσους έχουν συνηθίσει να δουλεύουν σκληρά όπως εγώ, δεν είναι εύκολο. Δεν μπορώ να… ξεσπάσω απόλυτα χαρούμενος. Η χαρά είναι κάτι φευγαλέο. Κέρδισα, ναι, αλλά πρέπει να επιστρέψω και να δουλέψω!» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Η νίκη, είναι υποχρεωτική για την Νάπολι. Εχουν δει σπουδαίους προπονητές, σπουδαίους πρωταθλητές, ένα κοινό που είδε τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα να παίζει. Και σ’ αυτό το αποτέλεσμα, υπάρχει μάλλον λίγη από την… προστασία του.

Πολλοί δεν πίστευαν ότι η Νάπολι θα πετύχαινε αυτό το αποτέλεσμα στην αρχή της σεζόν, όταν αποχώρησαν αρκετοί εμβληματικοί παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Ντρίς Μέρτενς, Καλιντού Κουλιμπαλί και Λορέντζο Ινσίνιε. Πρέπει να το αφιερώσω στους παίκτες, που άξιζαν αυτή τη χαρά. Το δεύτερο είναι προς όλους τους οπαδούς – Νάπολι, αυτό είναι για σας! Και τέλος για όλους όσους εργάζονται στη Νάπολι, στο επιτελείο μου, τον Τζουντόλι, τον σύλλογο που κάνει τη δουλειά του. Και στην Ματίλδη, την κόρη μου. Φυσικά, όλη μου η οικογένεια με ώθησε μπροστά. Οι φίλοι μου και ο αδερφός μου ο Μαρτσέλο».