Skip to main content

Τσιτσιπάς: Νιώθω ευλογημένος, όνειρό μου η κορυφή

EPA/FAZRY ISMAIL

Πανευτυχής ο Έλληνας τενίστας μετά τη πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open.

Το εμπόδιο του Κάρεν Κατσάνοφ αποδείχθηκε πολύ μικρό για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος νίκησε με 3-1 σετ και θα δώσει το παρών στο μεγάλο τελικό του Australian Open το πρωί της Κυριακής(10:30).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, πανευτυχής ο Έλληνας τενίστας μίλησε για τα συναισθήματά του και το μεγάλο του όνειρο.

«Παρακολούθησα τον Μάρκο Παγδατή να το κάνει πριν μερικά χρόνια, να παίζει σε αυτό το κορτ. Το ονειρεύτηκα και εγώ σαν παιδί. Είναι σπουδαίο να παίζω εδώ, κόντρα στους κορυφαίους του κόσμου. Είναι στην καρδιά μου και πάντα τον θεωρώ έναν από τα πρότυπά μου. Νιώθω ευλογημένος για το ότι μπορώ να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο. Ήθελα για χρόνια να βρεθώ εδώ, να βάλω το ελληνικό τένις στον χάρτη. Ξέρω ότι για τους Αυστραλούς δεν είναι κάτι, επειδή βγάζουν συνεχώς σπουδαίους παίκτες, αλλά για την Ελλάδα, μία μικρή χώρα, είναι πολύ σημαντικό. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα έχω τόση υποστήριξη εδώ, θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό».

Για το τι σκέφτηκε όταν ο Χατσάνοφ μείωσε σε 2-1: «Σκέφτηκα πόσο σκληρά δούλεψα για να φτάσω εδώ. Δεν κατάφερα να το… κλείσω στο τρίτο σετ. Ήταν μία από αυτές τις στιγμές στις οποίες πρέπει να συγκεντρωθείς περισσότερο, να έχεις τον ήχο των φιλάθλων στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου».

Για την προοπτική να βρεθεί στη κορυφή του κόσμου: «Μου αρέσει ο αριθμός 1! Είναι ένα όνειρο να βρεθώ εκεί, ένα μεγάλο όνειρο. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε αυτόν τον δρόμο».