Skip to main content

Συγκλονιστικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open

REUTERS/Jaimi Joy

Μέγας είσαι Στέφανε και θαυμαστά τα έργα σου

Συγκλονιστικός, μοναδικός, ανίκητος o Στέφανος Τσιτσιπάς! Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Έλληνας τενίστας καταφέρνει να φτάσει μέχρι τον τελικό του Australian Open και στην κατάσταση που δείχνει μπορεί να ελπίζει πως έφτασε η ώρα για την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam! Ο ”Τσίτσι” πραγματοποιώντας μία εξαιρετική εμφάνιση και δείχνοντας καθαρό μυαλό στα δύσκολα, νίκησε τον Κάρεν Κατσάνοφ με 3-1 και θα περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς-Πολ για το παιχνίδι που θα κρίνει το τρόπαιο την Κυριακή στη Rod Laver Arena.

Στο κομβικό πρώτο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν game-game, ο Τσιτσιπάς ξέφυγε με 5-3 αλλά ο Ρώσος αντίπαλός του επέστρεψε και όλα κρίθηκαν στο tie break. Εκεί ο Έλληνας αθλητής ήταν κυνικός και με 7-2 έκανε το πρώτο βήμα.

Στο δεύτερο σετ ο Κατσάνοφ προηγήθηκε με 4-3, όμως με ένα τρομερό σερί και σπουδαίο τένις, ο Τσιτσιπάς το πήρε με 6-4 και έκανε το 2-0, φτάνοντας μια ανάσα από την πρόκριση στο τελικό.

O Κατσάνοφ προσπάθησε να αντιδράσει/ Reuters

Το τρίτο σετ έφτασε κι αυτό στο tie break, εκεί όπου ο ”Τσίτσι” είχε δύο ευκαιρίες για νίκη, με τον Κατσάνοφ, όμως, να δείχνει σπουδαία αντίδραση και να μειώνει σε 2-1 σετ αν και ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Το τέταρτο σετ ήταν υπόθεση για έναν ρόλο. Ο Τσιτσιπάς δεν άφησε κανένα περιθώριο ελπίδας στον αντίπαλό του και μέσα σε αποθέωση από το ελληνικό κοινό πήρε το σετ με 6-3 και το εισιτήριο για τον δεύτερο Grand Slam τελικό της καριέρας του.

Τσιτσιπάς: Νιώθω ευλογημένος, όνειρό μου η κορυφή