Skip to main content

Ο Ολυμπιακός «έπνιξε» τη Ρεάλ και πάτησε στην κορυφή της Euroleague

Mε φοβερή και τρομερή άμυνα, ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε πάρτι το ντέρμπι κορυφής με την Ρεάλ Μαδρίτης, νίκησε 73-60 και βρίσκεται στη πρώτη θέση της Euroleague.

Ντέρμπι ήταν μόνο στα χαρτιά. Ένας συγκλονιστικός Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο παρκέ του ΣΕΦ, έπαιξε απίθανη άμυνα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και την νίκησε με 73-60, πατώντας στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, μαζί με τους Μαδριλένους, τη Μπαρτσελόνα και την Φενέρ.

Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης πήγαιναν χέρι-χέρι στο πρώτο πεντάλεπτο(9-8), με τους ”ερυθρολεύκους” να πατούν το γκάζι και με ένα σερί 10-4, ξέφυγαν με 19-12 προς το φινάλε έχοντας ως κορυφαίο τον Γουόκαπ. Στη τελευταία επίθεση ο Χεζόνια ευστόχησε σε τρίποντο, κλείνοντας τη ψαλίδα και οι Μαδριλένοι συνέχισαν το σερί στη δεύτερη περίοδο και πέρασαν μπροστά με 20-19 στο 12′.

Παρά τη μη συνηθισμένη αστοχία του στα πολλά ελεύθερα σουτ που είχε, το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζοντας σούπερ άμυνα κατάφερε και πάλι στο 15′ να περάσει μπροστά με 27-22 χάρη στην εκρηκτικότητα του Μακ Κίσικ, σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι. Οι Πειραιώτες κράτησαν την εξαιρετική τους ανασταλτική λειτουργία και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 36-28, στη χαμηλότερη φετινή επίδοση της Ρεάλ στο παραγωγικό κομμάτι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει στα παρκέ όλα εκείνα τα στοιχεία που τον είχαν φέρει μπροστά στο σκορ. Άμυνα που δεν επέτρεπε το παραμικρό εύκολο καλάθι στη Ρεάλ, ψυχραιμία στην επίθεση και αντίδραση όταν οι Ισπανοί μείωναν στο σκορ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το 54-44 στο 30′ που έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερός και τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε κατάφερε να ξεφύγει στο +15(65-50) και επί της ουσίας να… καθαρίσει το παιχνίδι, καθώς με την άμυνά του απαγόρευε έστω και την σκέψη επιστροφής της Ρεάλ στη διεκδίκηση του ροζ φύλου αγώνα. Το τελικό 73-60 αποτύπωσε στον καλύτερο δυνατό βαθμό των απόδοση των δύο ομάδων.

Ο Γουόκαπ με 18 πόντους, ο Βεζένκοφ με 14, ο Σλούκας με 11 και 6 ασίστ αλλά και ο Μπλακ με 5 πόντους και 9 ριμπάουντ ξεχώρισαν για τους νικητές.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-28, 54-44, 73-60.