Skip to main content

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε και φέρνει τον Τάισον

Ο 35χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός αποτελεί επιλογή του τεχνικού διευθυντή Ζοζέ Μπότο, ο οποίος τον γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Ο ΠΑΟΚ κατέληξε σε προφορική συμφωνία με τον 35χρονο Βραζιλιάνο ακραίο επιθετικό Τάισον, παίκτη μέχρι πρότινος της Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε και ο ποδοσφαιριστής θα περάσει άμεσα τον Ατλαντικό για να υπογράψει στον «Δικέφαλο».

Για τον Τάισον εγγυήθηκε ο τεχνικός διευθυντής της μακεδονικής ομάδας, Ζοζέ Μπότο, ο οποίος τον γνωρίζει από την κοινή συνύπαρξή τους στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Στους Ουκρανούς ο Βραζιλιάνος άφησε το στίγμα του την περίοδο 2013-2021, καταγράφοντας 299 συμμετοχές με απολογισμό 55 γκολ και 78 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Το βιογραφικό του Τάισον αναφέρει 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 4 Super Cup στην Ουκρανία, ενώ την περίοδο 2019-2020 αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος.

Με την Ιντερνασιονάλ κατάκτησε το Κόπα Σουνταμερικάνα (2009-2010) και την επόμενη περίοδο το Κόπα Λιμπερταδόρες. Ως προς τη θέση που παίζει, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και στα δύο άκρα της επίθεσης, όπως και πίσω από τον επιθετικό.