Skip to main content

Πιτσώλης και Κωνσταντινοπούλου οι νικητές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

39ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2022 / ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ

Ο 39ος ΑΜΑ διεξήχθη κάτω από ανοιξιάτικες συνθήκες κι έβγαλε στους δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας χιλιάδες κόσμου, συμμετέχοντες και παρατηρητές του σπουδαίου δρώμενου.

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν ο φετινός νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας, αφού χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα.

Στο 30ό χιλιόμετρο της κλασικής διαδρομής έκλεινε τη δεκάδα, περίπου 2 λεπτά πίσω από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο, ο οποίος προπορευόταν για πολλά χιλιόμετρα.

Στο σημείο εκείνο ο μετέπειτα νικητής άρχισε την αντεπίθεση, που κορυφώθηκε από το 35ο χιλιόμετρο και ύστερα: πέρασε τέταρτος, τρίτος, δεύτερος και τελικά μπήκε πρώτος στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, με χρόνο 2:23.44 και ταυτόχρονα νικητής και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

«Έπαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Μού έλεγαν συνέχεια ότι μειώνω από την πρώτη θέση, αλλά δεν καταλάβαινα τι γίνεται. Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος και τώρα που νίκησα στο Μαραθώνιο», δήλωσε ο Πιστώλης.

Δεύτερος τερμάτισε (2:24.45) ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, τον οποίο Πιτσώλης αγκάλιασε, ενώ το ίδιο έκανε και με τον τρίτο, τον Κωνσταντίνο Σταμούλη (2:25.37), ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (2:26.28).

Στις Γυναίκες, πρώτη μπήκε στο Καλλιμάρμαρο η 26χρονη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, στην πρώτη νίκη της καριέρας της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, με επίδοση 2:46:01 που συνιστά ατομικό ρεκόρ (2:51:32 το προηγούμενο).

Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου σε χρόνο 2:50.25, ενώ τρίτη ήταν η Ουρανία Ρεμπούλη (2:50:42).

«Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο μου ήταν να πάω πιο γρήγορα, αλλά είδα τη ζέστη και αποφάσισα να το πάω συντηρητικά. Βγήκε σε καλό. Έλεγα μετά το 40ο χιλιόμετρο πώς δεν με ενδιαφέρει, θέλω μόνο να τερματίσω. Πονούσα παντού, με έπιασαν κράμπες», δήλωσε η νικήτρια.

«Αλλά μόλις είδα την κατηφόρα, πήρα δύναμη και ο κόσμος μού έδωσε δύναμη. Ήταν φοβερό συναίσθημα όταν μπήκα που ο κόσμος χειροκροτούσε και τους χαιρετούσα και εγώ. Ήταν απίστευτο. Είναι η δεύτερη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Πέρσι ήμουν τρίτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».