Skip to main content

Το πικάρισμα των οπαδών του Λούλα στον Νεϊμάρ

Λίγες ώρες μετά τη ισχνή νίκη του Λούλα επί του Ζαΐρ Μπολσονάρου στις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία, ορισμένοι κάτοικοι, υποστηρικτές του νέου προέδρου, αποδοκίμασαν έντονα τον Νεϊμάρ.

«Νεϊμάρ, θα πρέπει να δηλώσεις τον εαυτό σου (στην εφορία)», φώναξαν εν χορώ χιλιάδες άνθρωποι στη λεωφόρο Παουλίστα, μια από τις πιο διάσημες αρτηρίες του Σάο Πάολο, με το σύνθημα να αναφέρεται στη φερόμενη συμφωνία μεταξύ του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν και του ακροδεξιού υποψηφίου για «μείωση» του χρέους του στην εφορία της Βραζιλίας. Σε κάθε περίπτωση, αυτό υπαινίχθηκε ο Λούλα κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

«Ο Νεϊμάρ έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποιον θέλει για Πρόεδρο. Νομίζω ότι φοβάται ότι αν κερδίσω τις εκλογές, θα μάθω τι του συγχώρεσε ο Μπολσονάρο για το εισόδημά του από τα φορολογικά του χρέη. Νομίζω ότι γι’ αυτό με φοβάται», είπε στο κανάλι του Youtube Flow Podcast ο Λούλα.

«Είναι προφανές ότι ο Μπολσονάρο έκανε συμφωνία με τον πατέρα (του Νεϊμάρ). Τώρα, έχει φορολογικά προβλήματα στην Ισπανία», πρόσθεσε ο νέος Πρόεδρος, αναφερόμενος στις ευνοϊκές αποφάσεις που πήρε ο παίκτης για υπόθεση φοροδιαφυγής στη Βραζιλία και τη δίκη στη Βαρκελώνη για φορολογικές παρατυπίες κατά τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, το 2013.

Το πρώτο άτομο από τη φατρία του Βραζιλιάνου σταρ που αντέδρασε στα αποτελέσματα ήταν η Ραφαέλα Σάντος, η αδερφή του Νεϊμάρ. «Είμαι υπέρ του Μπολσονάρο, ναι. Η επιλογή μου σε αυτές τις εκλογές δεν είναι μυστικό. Αλλά δημοκρατικά πάντα σεβόμουν όλους όσους επέλεξαν τον Λούλα», έγραψε στο Instagram.

«Παρά τα εκλογικά αποτελέσματα, η γνώμη μου δεν θα αλλάξει. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο για τη χώρα θα ήταν μια νίκη για τον Μπολσονάρο. Και ανεξάρτητα από το τι είπε πρόσφατα ο εκλεγμένος πρόεδρος για την οικογένειά μου, ελπίζω να πάρει αυτή την κυβέρνηση που πήγαινε πολύ καλά και ελπίζω ότι θα κάνει τη Βραζιλία ακόμα πιο υπέροχη».

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν είχε πολλαπλασιάσει τα μηνύματα και τις κλήσεις προς τους Βραζιλιάνους για να ψηφίσουν τον Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ο Νεϊμάρ είχε υποσχεθεί να πανηγυρίσει ανάλογα το πρώτο του γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε περίπτωση επανεκλογής του απερχόμενου προέδρου.

naftemporiki.gr