Skip to main content

Το Πολεμικό Ναυτικό έδειξε τα «δόντια» του στο Ιόνιο (φωτογραφίες+βίντεο)

Μονάδες του Στόλου βύθισαν δύο στόχους σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Επιτυχημένες βολές κατευθυνόμενων βλημάτων πραγματοποιήθηκαν από μονάδες του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη μαχητική ικανότητά του.

Στις βολές συμμετείχαν μονάδες από τις Διοικήσεις Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτηρήσεως και Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Ναυτικού και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα πληρώματα και οι χειριστές κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε σύνθετα και απαιτητικά σενάρια, τα οποία προσομοίαζαν συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν μονάδες από τις Διοικήσεις Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτηρήσεως και Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και ελικόπτερα της Αεροπορίας Ναυτικού και μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα πληρώματα και οι χειριστές κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε σύνθετα και απαιτητικά σενάρια, τα οποία προσομοίαζαν συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια των βολών δοκιμάστηκε με επιτυχία μεγάλος αριθμός διαφορετικών τύπων κατευθυνόμενων βλημάτων, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού. Η άσκηση ολοκληρώθηκε με τη βύθιση δύο στόχων, γεγονός που ανέδειξε το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και συντονισμού των συμμετεχόντων μονάδων.

Οι βολές εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Αρχηγείου Στόλου, το οποίο αποσκοπεί στη συνεχή αξιολόγηση των δυνάμεων, στην ενίσχυση της μαχητικής τους ικανότητας και στη διατήρηση υψηλού βαθμού επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Παράλληλα, παρέχουν τη δυνατότητα δοκιμής των οπλικών συστημάτων σε ρεαλιστικές συνθήκες, διασφαλίζοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό παραμένει έτοιμο να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε κάθε αποστολή που θα του ανατεθεί.

Οι βολές πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, (23/06), στην ευρύτερη περιοχή του νοτίου Ιονίου Πελάγους παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και τη μαχητική ικανότητα του Στόλου.

Παρόντες ήταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, οι οποίοι παρακολούθησαν την εξέλιξη των βολών και την εκτέλεση των επιχειρησιακών σεναρίων.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.