Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Επαναλαμβάνεται ο αγώνας Βραζιλία-Αργεντινή

Την επανάληψη του αγώνα μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής, στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της FIFA, επιβάλλοντας και αυστηρά πρόστιμα στις ομοσπονδίες των δύο χωρών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 5 Σεπτεμβρίου 2021 αλλά διακόπηκε λίγα λεπτά μετά την έναρξη, όταν οι υγειονομικές αρχές του Σάο Πάουλο έκαναν έφοδο στον αγωνιστικό χώρο για να συλλάβουν και να απελάσουν τέσσερις ποδοσφαιριστές της Αργεντινής που είχαν ταξιδέψει από τη Βρετανία, με την κατηγορία ότι παραβίασαν το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

Με αρκετή καθυστέρηση, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάνθηκε ότι το παιχνίδι θα πρέπει να οριστεί εκ νέου, έστω κι αν δεν έχει βαθμολογική σημασία, αφού και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για τα τελικά του Κατάρ.

Στην ομοσπονδία της Βραζιλίας επιβλήθηκε πρόστιμο 550.000 ελβετικών φράγκων και σε εκείνη της Αργεντινής 250.000 (περίπου 525.000 και 238.000 ευρώ, αντίστοιχα).

Στους τέσσερις Αργεντινούς που αποτέλεσαν την… πέτρα του σκανδάλου, Εμιλιάνο Μπουέντια, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Τζιοβάνι Λο Σέλσο και Κριστιάν Ρομέρο, επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών, καθώς κρίθηκε ότι παραβίασαν τα πρωτόκολλα της FIFA.